Monday, September 9, 2024
Home » Μπαίνουν στη διαπραγμάτευση ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ για νοσοκομεία εντός ΓεΣΥ

Μπαίνουν στη διαπραγμάτευση ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ για νοσοκομεία εντός ΓεΣΥ

0 comments

Μπαίνουν στη διαπραγμάτευση ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ για νοσοκομεία εντός ΓεΣΥ

Νοσηλευτήρια και ΓεΣΥ ώρα μηδέν. Την 31η Δεκεμβρίου λήγει η προσωρινή σύμβαση που υπογράφηκε εν μέσω διαμαρτυριών και κατόπιν πολιτικών πιέσεων τον περασμένο Αύγουστο μεταξύ Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και αφορά την λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων εντός του Γενικού Συστήματος Υγείας.

ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ μπαίνουν από σήμερα στην μεταξύ τους διαπραγμάτευση για ανανέωση της συγκεκριμένης σύμβασης χωρίς ωστόσο να εκφράζεται αισιοδοξία από καμία από τις δύο πλευρές για επίτευξη συμφωνίας πριν τη λήξη του συμβολαίου που τώρα βρίσκεται σε ισχύ.

Και οι δύο οργανισμοί ποντάρουν για τη συνέχεια στο καλό κλίμα που δημιουργήθηκε κατά την μεταξύ τους διαβούλευση η οποία έληξε την περασμένη εβδομάδα και αφορούσε το ύψος της αποζημίωσης του ΟΚΥπΥ από τον ΟΑΥ για τις εξειδικευμένες, μοναδικές αλλά και Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ) που προσφέρει ο δημόσιος τομέας στους δικαιούχους του ΓεΣΥ.

Ωστόσο τα περιθώρια του ΟΑΥ για παραχώρηση στον ΟΚΥπΥ συμβολαίου που θα αποκλίνει από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και βρίσκονται σε ισχύ με τα υπόλοιπα νοσηλευτήρια (ιδιωτικά) του ΓεΣΥ, είναι περιορισμένα.

Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι και πριν την υπογραφή των νέων συμβάσεων του ΟΑΥ με τα νοσηλευτήρια του συστήματος, είχε γίνει προσπάθεια για ένταξη στο σχέδιο αποζημιώσεων, προνοιών οι οποίες θα παρείχαν μόνο στον ΟΚΥπΥ και σε κανένα άλλο παρόχο τη δυνατότητα αύξησης των εσόδων του.

Η ενέργεια αυτή του ΟΑΥ είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν έντονεςδιαμαρτυρίες από πλευράς των ιδιωτών οι οποίοι απείλησαν με μη υπογραφή των δικών τους συμβάσεων, υποχρεώνοντας έτσι τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του και να αφαιρέσει τις συγκεκριμένες πρόνοιες από τον σχεδιασμό.

Βασική διεκδίκηση του ΟΚΥπΥ, η αύξηση της τιμής μονάδας στην οποία αποζημιώνονται τα κρατικά νοσηλευτήρια για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις εκπροσώπων του ΟΚΥπΥ, το νέο σύστημα αποζημίωσης, που εφαρμόζει από την 1η Σεπτεμβρίου ο ΟΑΥ, έχει μειώσει τα έσοδα των κρατικών νοσοκομείων κατά €40 εκατομμύρια. Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει άλλωστε έντονη και δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ημικρατικών οργανισμών της Υγείας και η διαφωνία αυτή είχε μεταφερθεί και στην επιτροπή Υγείας της Βουλής το περασμένο Φθινόπωρο.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More