Friday, September 20, 2024
Home » Μορφοποιείται σιγά-σιγά ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της Κύπρου στην Πέγεια

Μορφοποιείται σιγά-σιγά ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της Κύπρου στην Πέγεια

0 comments

Μορφοποιείται σιγά-σιγά ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της Κύπρου στην Πέγεια

Τον μεγαλύτερο παραλιακό πεζόδρομο της Κύπρου θα έχει σε μερικούς μήνες ηΠέγεια, εμπλουτίζοντας με τον τρόπο αυτό και το τουριστικό του προιόν, αλλά και τα σημεία ενδιαφέροντος και αναψυχής ή άθλησης για τους πολλούς επισκέπτες και τους κατοίκους της. Ήδη, οι διαδικασίες για την δημιουργία του έργου προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και είναι πλέον εμφανής η πρόοδος των εργασιών, με το έργο να αρχίζει σιγά σιγά να μορφοποιείται και επί του εδάφους.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο Δήμαρχος Πέγειας, Μαρίνος Λάμπρου,ο παραλιακός πεζόδρομος της Πέγειας είναι πολεοδομικό έργο κόστους 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη φάση του έργου, είπε, θα είναι μήκους δύο χιλιομέτρων και θα αποτελεί μέρος του ευρύτερου παραλιακού πεζόδρομου που ξεκινά από την περιοχή της Μαρίνας στα Πότιμα και θα καταλήγει στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια, καλύπτοντας παραλιακά μια συνολική απόσταση 14 χιλιομέτρων.

Στην πρώτη φάση, σημείωσε, προβλέπεται η κατασκευή αμφιθεάτρου, υπαίθριου γυμναστηρίου, γηπέδου μπάσκετ, περιπτέρου και παιδικής χαράς. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει το Δήμο Πέγειας. Η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται σε 18 μήνες.

Ο Δήμαρχος Πέγειας ανέφερε επίσης πως ο Δήμος Πέγειας προχωρεί παράλληλα εδώ και καιρό στην ανακατασκευή της κεντρικής λεωφόρου Μιχαλάκη Κυπριανού του Δήμου, που θα δώσει μια σύγχρονη εικόνα και λειτουργία και στον κεντρικό ιστό της Πέγειας.

Το συνολικό ποσό του Συμβολαίου ανέρχεται στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ περίπου και ο χρόνος εκτέλεσης του έργου είναι 18 μήνες. Η βελτίωση της λεωφόρου αποτελούσε μία από τις κύριες προτεραιότητες, τόσο του Δημάρχου, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από επίμονες προσπάθειες πέντε χρόνων, αποφασιστικότητα και έντονες παραστάσεις σ’ όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, κατέστη δυνατή η προώθηση και υλοποίησή της.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More