Tuesday, September 17, 2024
Home » Με το καλημέρα στα βαθιά ο υπουργός Υγείας

Με το καλημέρα στα βαθιά ο υπουργός Υγείας

0 comments

Με το καλημέρα στα βαθιά ο υπουργός Υγείας

Με την πρώτη στα βαθιά έριξαν τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Δαμιανό διοίκηση και διεύθυνση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Με το αίτημα για επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την ψήφιση των νομοσχεδίων που εδώ και χρόνια βρίσκονται σε εκκρεμότητα να είναι πρώτο στην λίστα θεμάτων που ετοίμασε ο ΟΑΥ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης τέθηκαν προς συζήτηση κι άλλα σοβαρά ζητήματα όπως είναι η προώθηση της ένταξης των αποστολών ασθενών στο εξωτερικό στο ΓεΣΥ, η πορεία ένταξης καινοτόμων θεραπειών στο σύστημα αλλά και η συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ και το συμβόλαιο που βρίσκεται υπό διαβούλευση.

Όπως πληροφορούμαστε, ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότιθα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα νομοσχέδια που εκκρεμούν να προωθηθούν στη Βουλή το συντομότερο δυνατό και εξέφρασε την ετοιμότητα του για συνεργασία με τον Οργανισμό. Για τη συνεργασία μεταξύ ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για την πορεία της διαβούλευσης μεταξύ των δύο οργανισμών σε ό,τι αφορά το σύμβαση βάσει της οποίας τα δημόσια νοσηλευτήρια λειτουργούν εντός Γενικού Συστήματος Υγείας, με τους εκπροσώπους του ΟΑΥ να αναλύουν τα σενάρια που επεξεργάζονται.

Αναφορά έγινε και στα αποτελέσματα της μελέτης του υπουργείου Υγείας για τις ανάγκες του τομέα της Υγείας (capacity planning), με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΥ να θέτουν προς συζήτηση δύο συγκεκριμένα ζητήματα. Το πρώτο αφορούσε την διαφαινόμενη έλλειψη νοσηλευτών και την ανάγκη για έγκαιρη παρέμβαση από πλευράς του υπουργείου Υγείας ώστε να επιταχυνθεί η εκστρατεία που ήδη ετοιμάζεται και αφορά την προσέλκυση φοιτητών στις νοσηλευτικές σχολές. Το δεύτερο θέμα αφορούσε την συνεχή ίδρυση νέων νοσοκομείων στην Κύπρο και την προοπτική ένταξης τους στο ΓεΣΥ.

Στα επί μέρους ζητήματα που συζητήθηκαν και οι διαδικασίες που ακολουθούνται για την εξασφάλιση εξειδικευμένων φαρμάκων από τα νοσοκομεία του ΓεΣΥ και οι δυσκολίες που υπάρχουν στην διανομή των φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που προωθεί ο Οργανισμός για την ένταξη του προγράμματος παραπομπής ασθενών στο εξωτερικό (πρόγραμμα το οποίο μέχρι σήμερα χειρίζεται το υπουργείο Υγείας), οι εκπρόσωποι του ΟΑΥ ενημέρωσαν τον Υπουργό για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΥ συνέχισε τη συνεδρίαση του η οποία κράτησε για αρκετές ώρες και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η συνεργασία με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο Μιχάλης Δαμιανός θα έχει συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΥπΥ και πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα τεθεί εκ νέου ενώπιον του Υπουργού. Ο ΟΚΥπΥ, αναμένεται ότι θα θέσει στον υπουργό Υγείας και το αίτημα του για επέκταση της κρατικής χορηγίας για άλλα δύο χρόνια.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More