Home » Με τα τρακτέρ έξω από το Προεδρικό οι αγρότες παρά την προειδοποίηση Ξενοφώντος (εικόνες)

Με τα τρακτέρ έξω από το Προεδρικό οι αγρότες παρά την προειδοποίηση Ξενοφώντος (εικόνες)

0 comment

Με τα τρακτέρ έξω από το Προεδρικό οι αγρότες παρά την προειδοποίηση Ξενοφώντος (εικόνες)

Έξω από το Προεδρικό βρίσκονται αυτή την ώρα οι σιτοπαραγωγοί και οι πατατοπαραγωγοί, παρά την προειδοποίηση του Υπουργού Γεωργίας Πέτρου Ξενοφώντος ότι αν πραγματοποιήσουν την εκδήλωση τους τότε η πρόταση της κυβέρνησης για οικονομική στήριξή τους αποσύρεται.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο ο αρμόδιος Υπουργός ανέλαβε πρωτοβουλία και διαβουλεύτηκε με τους δύο κλάδους προκειμένου να στηριχθούν για την αύξηση του έξτρα κόστους που δημιουργήθηκε από τους πολέμους Ρωσίας – Ουκρανίας και Ισραήλ- Παλαιστίνης, καθώς και λόγω της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι η τελευταία διαφοροποιημένη πρόταση, της κυβέρνησης είναι η παραχώρηση οικονομικής στήριξης €4,3 εκατ. στους δύο κλάδους. Στους σιτοπαραγωγούς θα δοθούν €2,65 εκατ. που αντιστοιχεί στα €6 το δεκάριο και στους πατατοπαραγωγούς €1,654 εκατ. που αντιστοιχεί στα €55 το δεκάριο.

Υπογραμμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε πρόσφατα να εγκρίνει το ποσό των €574.358 μόνο για τους σιτοκαλλιεργητές, ενώ για τους πατατοπαραγωγούς αποφασίστηκε να μην παραχωρηθεί η όποια οικονομική στήριξη αφού δεν δικαιολογείτο σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την κυβέρνηση η όποια αύξηση του κόστους παραγωγής στις πατάτες έχει αντισταθμιστεί από παράλληλη αύξηση της τιμής πώλησης στους καταναλωτές.

Μετά από διαβουλεύσεις των ομάδων παραγωγών με τον Υπουργό Γεωργίας υποβλήθηκε εισήγηση από πλευράς κυβέρνησης για παραχώρηση στήριξης €4 το δεκάριο για τα σιτηρά και €34 το δεκάριο για τις πατάτες. Ωστόσο, το ποσό αυτό αυξήθηκε κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων στα €6 το δεκάριο για τα σιτηρά και €55 το δεκάριο για τις πατάτες. Έτσι από τις €575 χιλ. φθάσαμε στα €4,3εκατ.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise