Home » Μέλη διεθνούς σπείρας ναρκωτικών οι δύο που συνελήφθησαν για τα 42 κιλά – Προφυλακίστηκαν από το Δικαστήριο

Μέλη διεθνούς σπείρας ναρκωτικών οι δύο που συνελήφθησαν για τα 42 κιλά – Προφυλακίστηκαν από το Δικαστήριο

0 comment

Μέλη διεθνούς σπείρας ναρκωτικών οι δύο που συνελήφθησαν για τα 42 κιλά – Προφυλακίστηκαν από το Δικαστήριο

Υπό επταήμερη κράτηση τέθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ο 21χρονος από την Αλβανία, καθώς και 57χρονος Ελληνοκύπριος, οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη έπειτα από τον εντοπισμό 42 κιλών μαριχουάνας. Οι δύο πιστεύεται πως είναι μέλη διεθνούς σπείρας ναρκωτικών με δράση στην Κύπρο και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και γι’ αυτό θα ενημερωθούν σχετικά τόσο η Ίντερπολ όσο και η Γιούροπολ.

Ο 57χρονος εκπροσωπήθηκε κατά τη διαδικασία προσωποκράτησης από τον δικηγόρο Νικόλα Καντάρα, ενώ ο νεαρός Αλβανός εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο. Σύμφωνα με όσα λέχθησαν στο δικαστήριο, η ΥΚΑΝ είχε πληροφορίες πως ο 57χρονος ασχολείται με εισαγωγή και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών χρησιμοποιώντας άλλο πρόσωπο, ο οποίος αναλάμβανε την παραλαβή και αποθήκευση ναρκωτικών και ακολούθως, με οδηγίες του πρώτου, την παράδοσή τους στους τελικούς παραλήπτες.

Η Αστυνομία είχε θέσει υπό παρακολούθηση τον 57χρονο ο οποίος στις 2 Ιανουαρίου φέρεται να συναντήθηκε σε καφετέρια στην επαρχία Λάρνακας με τον 21χρονο. Έτσι μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση και τον νεαρό Αλβανό, ο οποίος δύο ημέρες αργότερα θεάθηκε να παραλαμβάνει από εταιρεία ταχυμεταφορών δύο κιβώτια. Την ίδια ημέρα γύρω στις 5 το απόγευμα ανακόπηκε για έλεγχο το όχημα του υπόπτου στην Τερσεφάνου. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο τρία νάιλον σακούλια που περιείχαν 20 κιλά και 669 γραμμάρια κάνναβης. Ακολούθησαν εξετάσεις στην οικία του στην Τερσεφάνου, όπου βρέθηκαν 21 νάιλον συσκευασίες, κλεισμένες αεροστεγώς, που περιείχαν άλλα 21 κιλά και 303 γραμμάρια κάνναβης.

Μισή ώρα αργότερα σε περιοχή της Λάρνακας μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο, το όχημα του 57χρονου. Κατά την έρευνα εντοπίστηκε στο τσαντάκι του υπόπτου μια σύριγγα η οποία περιείχε λάδι κάνναβης.

Οι δύο συνελήφθησαν και αρνούνται να συνεργαστούν με την Αστυνομία, που εξετάζει έγγραφα καθώς και άλλα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στην κατοχή των υπόπτων. Πέραν από τα πρόσωπα που απέστειλαν τα ναρκωτικά, αναζητούνται επίσης συνεργάτες των δύο καθώς και οι παραλήπτες των ναρκωτικών, που πιστεύεται πως διακινούνταν ανά το παγκύπριο.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More