Monday, September 16, 2024
Home » Κινέζοι φοιτητές στον αρχαιολογικό χώρο της Λέμπας

Κινέζοι φοιτητές στον αρχαιολογικό χώρο της Λέμπας

0 comments

Κινέζοι φοιτητές στον αρχαιολογικό χώρο της Λέμπας

Με τη συμμετοχή 30 φοιτητών και καθηγητών τους από το Τμήμα Αρχαιολογίας του ZhejiangUniversity της Κίνας, άρχισε στηνΠάφο το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοξενίας Winter Archaeology Project που διοργανώνει η Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ. Το ZhejiangUniversity συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 40 πρώτα πανεπιστήμια παγκοσμίως, με βάση τις διεθνείς λίστες κατάταξης.

Το γκρουπ καλωσόρισαν ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό της Σχολής και με ομιλίες τους, για τη σημαντικότητα της εκπαίδευσης, της έρευνας και της ανταλλαγής πολιτισμικών στοιχείων, οι επικεφαλής του Κέντρου Γλωσσών και του Κέντρου Καινοτομίας «CUTingEdge» του ΤΕΠΑΚ, δρ Ανδρούλλα Αθανασίου και δρ Δημήτριος Μπόγλου.

Ο καθηγητής Αναστάσιος Ζωπιάτης, στην εναρκτήρια του διάλεξη, με θέμα τη βιομηχανία της τουριστικής φιλοξενίας της Κύπρου, έκανε αναφορά στο κλίμα και φυσικές ομορφιές του νησιού, με έμφαση στη λειτουργία μονάδων φιλοξενίας και τουριστικών μονάδων.
Η διάλεξη της αρχαιολόγου Αννίτας Αντωνιάδου, επικεντρώθηκε σε θέματα ανασκαφών στο νησί, ορόσημα για την παγκόσμια έρευνα, αλλά και στη διαχείριση της αρχαιολογικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Οι Κινέζοι φοιτητές επισκέφθηκαν χθες τον Προϊστορικό Οικισμό της Χαλκολιθικής Λέμπας (3500-2400 π.Χ.), όπου ενημερώθηκαν για τα πειραματικά αντίγραφα των κατοικιών που οικοδομήθηκαν εκεί, καθώς και για το σπουδαιότερο ειδώλιο της συγκεκριμένης κοινωνίας, την «Κυρά της Λέμπας».
Τις επόμενες μέρες, το γκρουπ θα παρακολουθήσει μαθήματα ελληνικής γλώσσας αλλά και παραδοσιακών χορών, επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους Τάφοι των Βασιλέων, στο ελληνιστικό θέατρο, στη στήλη του Αποστόλου Παύλου, στα ψηφιδωτά, στο Κούριο, στην αρχαία Αμαθούντα, στα αρχαιολογικά Μουσεία Λεμεσού και Λάρνακας και στο Μεσαιωνικό Κάστρο Κάτω Πάφου.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου, με υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δυο πανεπιστήμιων, στο κτήριο της Πρυτανείας του ΤΕΠΑΚ.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More