Home » Καϊλάς για Υπουργό Γεωργίας: Μου είπε επί λέξη «αν πάτε στο Προεδρικό ξεχάστε τη βοήθεια»

Καϊλάς για Υπουργό Γεωργίας: Μου είπε επί λέξη «αν πάτε στο Προεδρικό ξεχάστε τη βοήθεια»

0 comment

Καϊλάς για Υπουργό Γεωργίας: Μου είπε επί λέξει «αν πάτε στο Προεδρικό ξεχάστε τη βοήθεια»

Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, όταν διαφωνεί με κάτι, με τον πιο ειρηνικό τρόπο, σημείωσε ο πρόεδρος του Παναγροτικού Συνδέσμου, Κυριάκος Καϊλάς.

«Είμαστε εδώ, χωρίς να έχουμε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα και το μόνο που εισπράξαμε ήταν η τιμωρητική απόφαση του υπουργού, που μας στεναχώρησε». Ο κ. Καϊλάς επεσήμανε πως οι ίδιοι πήραν την απόφαση να βγουν γιαδιαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό, έπειτα από το τελεσίγραφο που τους έδωσε ο υπουργός Γεωργίας. «Μου είπε επί λέξη “αν πάτε στο Προεδρικό ξεχάστε τη βοήθεια”. Εμείς δεν λειτουργούμε υπό απειλές, πάντα λειτουργούμε με το δίκαιο του αιτήματος. Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να αυξηθεί το ποσό, για να ικανοποιήσουμε εκείνους που έμειναν πίσω, που είναι εκείνοι που μας φέρνουν στο τραπέζι μας το φαγητό».

Συνεχίζοντας ο κ. Καϊλάς ανέφερε «Δεν είμαστε εδώ για να ταλαιπωρήσουμε κανένα. Εμείς όσα είχαμε να πούμε, τα είπαμε στον Πρόεδρο που έδειξε κατανόηση και είπε ότι θέλει να αυξήσει τις εξαγωγές κυπριακών προϊόντων όμως με τέτοιες αποφάσεις αυτό είναι δύσκολο. Θα είμαστε εδώ για μέρες αν χρειαστεί».

Στο υπόμνημα που επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τουςπατατοπαραγωγούς και σιτηροπαραγωγούς, θέματα που τίθενται είναι η εισοδηματική στήριξη λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής και η άμεση πληρωμή των εκταιρικών επιδοτήσεων των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων στους δικαιούχους από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), κάτι που καθυστερεί, αναφέρουν.

Ζητούν επίσηςαπόσυρση των επιστολών από τον ΚΟΑΠ ούτως ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η προκαταβολή των επιδοτήσεων. Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα, σημειώνουν, είναι η συνεχιζόμενη ανομβρία, για τις επιπτώσεις της οποίας ζητούν άμεση αποζημίωση. Ζητούν επίσης τροποποίηση του πλαισίου για την ορθότερη αποζημίωση των αγροτών.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise