Sunday, September 8, 2024
Home » Κατσάδα βουλευτών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης – Ζήτησε συζήτηση για Φυλακές αλλά ήταν ανέτοιμο

Κατσάδα βουλευτών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης – Ζήτησε συζήτηση για Φυλακές αλλά ήταν ανέτοιμο

0 comments

Κατσάδα βουλευτών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης – Ζήτησε συζήτηση για Φυλακές αλλά ήταν ανέτοιμο

Ανέτοιμο παρουσιάστηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή για συζήτηση της νέας νομοθεσίας με την οποία αναθεωρείται όλο το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των Φυλακών.

Παρόλο που το σχετικό νομοσχέδιο είχε κατατεθεί πριν από περίπου ένα χρόνο στη Βουλή και οι κανονισμοί από το 2019, εντούτοις, εκπρόσωπος του υπουργείου που εμφανίστηκε στην Επιτροπή Νομικών πληροφόρησε τους βουλευτές ότι το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου δεν είναι ακόμα έτοιμο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών, που εξέφρασαν τη δυσφορία τους γιατί το θέμα ενεγράφη στην ατζέντα της Επιτροπής μετά από προτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο τελικά δεν ήταν έτοιμο.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια πρόεδρο της Επιτροπής, Φωτεινή Τσιρίδου, ενώ προσκλήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, το υπουργείο δεν ήταν έτοιμο για να συζητήσει αυτό το σοβαρό ζήτημα και κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει το συντομότερο το νομοσχέδιο γιατί πρέπει να εναρμονιστούμε με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης που επιτηρεί τη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης πληροφόρησε την Επιτροπή ότι έχει ολοκληρωθεί η ετοιμασία του νέου νόμου και έχει γίνει και η απαραίτητη διαβούλευση. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην τροποποίηση του Άρθρου 23, που αφορά στη λειτουργία του Συμβουλίου Φυλακών, επισημαίνοντας ότι με τις τροποποιήσεις, τόσο ως προς τη σύνθεση, όσο και ως προς τις αρμοδιότητές του, θα γίνει πιο αποτελεσματικό. Εξήγησε, όμως, ότι εκκρεμεί να συζητηθεί το κανονιστικό πλαίσιο.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More