Home » Καταχώρησαν το παιδί της ως πρόωρο ενώ δεν ήταν – Υποψίες και για αχρείαστη καισαρική τομή

Καταχώρησαν το παιδί της ως πρόωρο ενώ δεν ήταν – Υποψίες και για αχρείαστη καισαρική τομή

0 comment

Καταχώρησαν το παιδί της ως πρόωρο ενώ δεν ήταν – Υποψίες και για αχρείαστη καισαρική τομή

Από το 2020 μητέρα προσπαθεί ανεπιτυχώς να διορθώσει τα δεδομένα της κύησης και της γέννησης του παιδιού της στο λογισμικό του Γενικού Συστήματος Υγείας. Όπως η ίδια ανέφερε στο «Παρατηρητήριο Ασθενών» της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, ενώ το μωρό της γεννήθηκε στις 38 εβδομάδες και 2 ημέρες, στο λογισμικό καταγράφηκε ως εβδομάδα γέννησης η 34η ενώ η ίδια αφήνει και αιχμές για αχρείαστη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Συγκεκριμένα, και όπως η ίδια ανέφερε στην καταγγελία της, το μωρό της ήρθε στον κόσμο με προγραμματισμένη καισαρική τομή «με ηλικία κύησης 38 εβδομάδες και 2 ημέρες».

Ωστόσο, οι καταχωρήσεις του γυναικολόγου αλλά και του παιδίατρου που βρισκόταν στον τοκετό αφορούσαν πρόωρη γέννηση στις 34 εβδομάδες.

Όπως αναφέρει η μητέρα, «η λανθασμένη πληροφορία καταγράφηκε γραπτά, στα έγγραφα του νοσοκομείου, στο βιβλιάριο του παιδιού χειρόγραφα και ηλεκτρονικά στο σύστημα του ΓεΣΥ».

Όταν η ίδια το αντελήφθη και ζήτησε εξηγήσεις αλλά και διόρθωση ο παιδίατρος «ισχυρίστηκε ότι υπήρξε τυπογραφικό λάθος και διόρθωσε την ηλικία κύησης στο βιβλιάριο με την πέννα». Η γυναίκα ζήτησε διόρθωση και στο λογισμικό του ΓεΣΥ και ο γιατρός την παρέπεμψε στην ιδιαιτέρα του.

Η διόρθωση δεν έγινε και η ίδια επικοινώνησε με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, λειτουργοί του οποίου την προέτρεψαν να περιορίσει την πρόσβαση στη συγκεκριμένη πληροφορία μέσω των ρυθμίσεων του λογισμικού. «Να αποκρύψουμε δηλαδή την πληροφορία και όχι να την διορθώσουμε». «Με επιμονή στο αίτημα μου και έπειτα από αρκετή αναμονή στο τηλέφωνο, με παρέπεμψαν όπως αποστείλω e-mail για να μπορέσουν να με προωθήσουν στο αρμόδιο τμήμα. Η απάντηση του τμήματος αυτού ήταν ουσιαστικά πως έπρεπε να παρακαλέσω ξανά εγώ η ίδια τον παιδίατρο να προβεί σε διόρθωση». Η μητέρα ενημέρωσε ότι άλλαξε παιδίατρο, αφού δεν ήταν ευχαριστημένη από την συμπεριφορά του και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του για να του ζητήσει να προχωρήσει στη διόρθωση «για κάτι το οποίο ζήτησα επανειλημμένα στο παρελθόν και αγνοήθηκε». Από τον ΟΑΥ δεν πήρε άλλη απάντηση. «Επιπλέον, εφόσον αυτή η δήλωση είναι λανθασμένη, διαθέτω αμφιβολίες και για τα υπόλοιπα δεδομένα που αφορούν τον τοκετό μου και με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπέστη ένα χειρουργείο χωρίς αιτία» (καισαρική τομή).

Η μητέρα υποστηρίζει ότι όλες οι καταχωρήσεις που αφορούν την παρακολούθηση της κύησης αποδεικνύουν ότι το παιδί γεννήθηκε στις 38 εβδομάδες.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More