Home » Καμπανάκι για τη γρίπη που θεριεύει – Προσοχή στα συμπτώματα του κορωνοϊού για τους κάτω των 60 ετών

Καμπανάκι για τη γρίπη που θεριεύει – Προσοχή στα συμπτώματα του κορωνοϊού για τους κάτω των 60 ετών

0 comment

Καμπανάκι για τη γρίπη που θεριεύει – Προσοχή στα συμπτώματα του κορωνοϊού για τους κάτω των 60 ετών

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές, αφού η γρίπη, όπως αναμενόταν, άρχισε να κάνει την επίθεσή της σε άτομα όλων των ηλικιών και έχει πλέον για τα καλά προστεθεί στον κορωνοϊό και τους άλλους ιούς που εδώ και καιρό παρουσιάζουν αυξημένη δραστηριότητα.

Στα κρατικά νοσοκομεία οι εισαγωγές ασθενών με γρίπη παρουσιάζει σταθερή αύξηση, ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό παραμένει σταθερά γύρω στους 90 ενώ τα παιδιατρικά τμήματα των δημόσιων νοσηλευτηρίων εξακολουθούν να λειτουργούν με πληρότητα πέραν του 90% εξαιτίας του RSV.

Οι ειδικοί συστήνουν προσοχή και διαμηνύουν στα άτομα μεταξύ 50 και 60 ετών να μην αγνοούν τα αρχικά συμπτώματα του κορωνοϊού. «Παρατηρούμε ότι έχουμε εισαγωγές ασθενών που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 50-60 ετών και χρειάστηκε να έρθουν στο νοσοκομείο επειδή όταν διαγνώστηκαν με κορωνοϊό και είχαν τα πρώτα συμπτώματα δεν επικοινώνησαν με τον προσωπικό τους γιατρό, δεν πήραν τις απαραίτητες οδηγίες και στο τέλος τα συμπτώματα έγιναν πιο σοβαρά και εισήχθησαν για νοσηλεία», ανέφερε στον «Φ» ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Οι εισαγωγές ασθενών με γρίπη, «παρουσιάζουν καθημερινά αύξηση σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία. Ήταν αναμενόμενο διότι στην Κύπρο η γρίπη αρχίζει να παρουσιάζει αυξημένη δραστηριότητα κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γεννάρη, διάστημα το οποίο διανύουμε τώρα», είπε και πρόσθεσε ότι «οι πληρότητες στα παθολογικά και πνευμονολογικά τμήματα ξεπερνούν το 90%, ποσοστό το οποίο συνεχίζει να καταγράφεται και σε όλα τα παιδιατρικά τμήματα και στο Μακάρειο νοσοκομείο με τη διαφορά ότι για τα παιδιά έχουμε περισσότερα περιστατικά RSV”.

Οι περισσότεροι από τους νοσηλευόμενους ενήλικες, «είναι άτομα άνω των 75 ετών σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό και για αυτό πρέπει να τονίσουμε πως η τήρηση των μέτρων προστασίας πρέπει να ενταθεί διότι τώρα έχουμε και την γρίπη την οποία δεν μπορούμε να υποτιμούμε όταν πρόκειται για ηλικιωμένους και υπερήλικες».

Τα μέτρα προστασίας, είπε καταλήγοντας ο κ. Χαριλάου, «είναι τα ίδια για όλες τους ιούς. Γρίπη και κορωνοϊός μεταδίδονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ότι το τεστ κορωνοϊού είναι αρνητικό».

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More