Sunday, September 8, 2024
Home » Καλύτερη Αστυνομία για τους πολίτες, στις προτεραιότητες του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Λεμεσού, Ανδρέα Αγγελίδη

Καλύτερη Αστυνομία για τους πολίτες, στις προτεραιότητες του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Λεμεσού, Ανδρέα Αγγελίδη

0 comments

Καλύτερη Αστυνομία για τους πολίτες, στις προτεραιότητες του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Λεμεσού, Ανδρέα Αγγελίδη

Η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, μέσα από αύξηση περιπολιών, στοχευμένων ελέγχων και αμεσότερη ανταπόκριση σε παράπονα ή καταγγελίες, βρίσκονται στις προτεραιότητες του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Λεμεσού, Ανδρέα Αγγελίδη.

Ο Ανδρέας Αγγελίδης, στην παρουσία των Βοηθών Αστυνομικών Διευθυντών και των εκπροσώπων Τύπου του Αρχηγείου και της ΑΔΕ Λεμεσού, υποδέχθηκε το πρωί τους δημοσιογράφους, όπου έγινε ενημέρωση για τις προτεραιότητες και στόχος του. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που άπτονται της καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των δυο μερών.

Όπως ανέφερε, στις προτεραιότητες του περιλαμβάνεται η αύξηση των περιπολιών εντός της πόλης και της υπαίθρου, για αύξηση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, σημειώνοντας ότι έχει δώσει οδηγίες όπως τα περίπολα έχουν σε λειτουργία, μέρα και νύχτα, τους φάρους των αστυνομικών οχημάτων. «Ο κόσμος ζητά ασφάλεια και αν και δεν μπορούμε να είμαστε παντού, εκεί που είμαστε πρέπει να είναι εμφανής η παρουσία μας», είπε ο κ. Αγγελίδης.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, ζήτησε καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στην υποβολή των παραπόνων και καταγγελιών, ενώ όπως ανέφερε, δεν αποτελεί δικαιολογία η έλλειψη προσωπικού, καθώς «τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει αυτό, αλλά να γνωρίζει ότι το αίτημα του θα ληφθεί υπόψη στη βάση προτεραιοτήτων».

Στις προτεραιότητες του νέου Αστυνομικού Διευθυντή περιλαμβάνεται, επίσης, η αύξηση των ελέγχων ανακοπής οχημάτων και προσώπων, στο πλαίσιο της πρόληψης του εγκλήματος, αλλά και η αναβάθμιση του συντονιστικού ρόλου του Επόπτη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επίσης, προγραμματίζονται στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία της πόλης όπου παρατηρούνται προβλήματα, ενώ όπως είπε, ιδιαίτερα σε πολυσύχναστους δρόμους, όπου εντοπίζονται αρκετοί οδηγοί να σταθμεύουν παράνομα, θα δοθούν οδηγίες όπως, αρχικά, τους δίνονται προειδοποιητικά σημειώματα.

Σημείωσε ότι, με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, έχουν ξεκινήσει, από το περασμένο Σάββατο, πεζές περιπολίες στο κέντρο της πόλης και σε διάφορους άλλους πολυσύχναστους χώρους, ενώ στις προτεραιότητες του είναι και η αναβάθμιση της ομάδας Ζ και της Ποδηλατικής Αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αγγελίδης είπε πως, σε ό,τι αφορά τους στόχους του εντός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, έχει δώσει οδηγίες σε όλους για βελτίωση της πειθαρχίας και της ίδιας της εικόνας των μελών, μέσω της ορθής χρήσης της στολής.

Στις προτεραιότητες περιλαμβάνεται ακόμη η βελτίωση της εσωτερικής επικοινωνίας του οργανισμού, με καλύτερη συνεργασία μεταξύ Τμημάτων, η αναβάθμιση των κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των μελών της ΑΔΕ Λεμεσού, αλλά και οι αλλαγές και τοποθετήσεις μελών σε νέα καθήκοντα, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η συνεισφορά τους.

ΚΥΠΕ

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More