Home » Και επισήμως υποψήφιος Δήμαρχος Πάφου ο Εύρος Λοιζίδης

Και επισήμως υποψήφιος Δήμαρχος Πάφου ο Εύρος Λοιζίδης

0 comment

Και επισήμως υποψήφιος Δήμαρχος Πάφου ο Εύρος Λοιζίδης

Την υποψηφιότητα του για διεκδίκηση της δημαρχίας Πάφου στις προσεχείς εκλογές της νέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξήγγειλε επισήμως σήμερα ο Εύρος Λοιζίδης, επί 10ετία δημοτικός σύμβουλος Πάφου με το ΔΗΚΟ.

Στην πρώτη δήλωση μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του ο Εύρος Λοιζίδης τονίζει ότι την τελευταία 10ετία, σε ολόκληρη την Κύπρο, ολοκληρώθηκαν πληθώρα έργων ανάπτυξης και υποδομής. Στην πόλη μας κορωνίδα αυτής της ανάπτυξης αποτέλεσε ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, τόνισε, όπου έργα σχεδιάστηκαν, ωρίμασαν, υλοποιήθηκαν. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι όλα αυτά βεβαίως έγιναν και με τις θυσίες των δημοτών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και των οργανωμένων συνόλων αυτής της πόλης, είπε.

Σε αυτά τα έργα κοινή διαπίστωση αποτελεί το ότι έγιναν και αρκετά λάθη, αναφέρει. Η έλλειψη δημόσιας διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως τους επηρεαζόμενους δημότες, η έλλειψη επιστημοσύνης, η μη έγκαιρη και ορθή ενημέρωση, η απουσία διαφάνειας, οι καθοδηγούμενοι ετσιθελικοί σχεδιασμοί, οδήγησαν σε αριθμό λαθών και παραλείψεων. Αποτέλεσμα όχι μόνο η δραματική αύξηση στο κόστος ολοκλήρωσης των έργων, αλλά και η συνειδητοποίηση της ανάγκης για διορθωτικές ενέργειες που καλούμαστε να λάβουμε ως κοινωνία, τονίζει ο κ. Λοιζίδης.

Από τις επαφές του με τους πολίτες στις γειτονιές της Πάφου, προσθέτει, συμπέρασμα ότι η Πάφος σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη από έναν Δήμαρχο που θα αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες των δημοτών, που θα σέβεται το περιβάλλον, που θα ενώνει αντί να διχάζει. Έναν Δήμαρχο που θα ενισχύει τον διάλογο και θα σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και όχι έναν Δήμαρχο που θα επενδύει στη σύγκρουση και στον φόβο, αναφέρει. Η Πάφος χρειάζεται ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους δημότες και σε όλες τις συνοικίες.

Όραμα του, επισημαίνει ο Εύρος Λοιζίδης, είναι η Πάφος να αποτελέσει ένα πρότυπο βιωσιμότητας, πολυσυλλεκτικότητας και ανθεκτικότητας που θα συμβαδίζουν με τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, με το σεβασμό στο περιβάλλον, στη κουλτούρα και στον πολιτισμό. Η υποψηφιότητα του, καταλήγει, εγγυάται και διασφαλίζει ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης με επίκεντρο τον άνθρωπο, τον δημότη, τον επιχειρηματία, τον νέο, το σύνολο των κατοίκων της πόλης. Μια υποψηφιότητα που προάγει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της Πάφου με σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνική ισότητα.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More