Home » Καθηλώθηκαν στην Κύπρο 23 μαθητές και δυο εκπαιδευτικοί γαλλικού σχολείου

Καθηλώθηκαν στην Κύπρο 23 μαθητές και δυο εκπαιδευτικοί γαλλικού σχολείου

0 comment

Καθηλώθηκαν στην Κύπρο 23 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί γαλλικού σχολείου

Εγκλωβισμένοι για μια εβδομάδα στην Κύπρο είναι 23 μαθητές γυμνασίου και δύο εκπαιδευτικοί από τη Γαλλία.

Η αποστολή του γαλλικού σχολείου μέσης εκπαίδευσης, College Chape Μασσαλίας, βρέθηκε στο νησί μας στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν συνάντηση και με τον Γάλλο πρέσβη στην Κύπρο.

Επρόκειτο να αναχωρήσουν το περασμένο Σάββατο για τη Μασσαλία με πτήση της Lufthansa, που θα έκανε ενδιάμεσο σταθμό στη Γερμανία. Ωστόσο, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Βαυαρία και του προγραμματισμού πτήσεων του γερμανικού αερομεταφορέα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους καθηλώθηκαν στην Κύπρο.Δυο πτήσεις αναβλήθηκαν, ενώ σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση που δόθηκε η αναχώρησή τους διευθετήθηκε για αύριο Παρασκευή.

Το θέμα ανέδειξε με δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδαLe Figaro, στην οποία φιλοξενούνται και δηλώσεις γονέων των μαθητών, οι οποίοι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους. «Θα επέστρεφαν στη Μασσαλία το περασμένο Σάββατο, αλλά η πτήση τους ακυρώθηκε λόγω χιονοθύελλας» δήλωσε ο Φρεντερίκ, γονέας ενός εκ των μαθητών της γ΄ γυμνασίου.

Από τότε, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, άλλες οι λύσεις που προσπάθησε να βρει η γερμανική αεροπορική εταιρεία, ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν: «Η γερμανική εταιρεία αρχικά προγραμμάτισε τον επαναπατρισμό των μαθητών και των καθηγητών τους τη Δευτέρα. Αυτή η λύση τελικά αναβλήθηκε για την Τετάρτη, πριν αναβληθεί εκ νέου για την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα), λόγω πάγου στον διάδρομο του αεροδρομίου».

Στο δημοσίευμα του γαλλικού εντύπου καταγράφονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλή της αποστολής, λόγω της παρατεταμένης παραμονής στο νησί μας.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More