Home » Κάνει διεθνή… καριέρα η πατάτα Ξυλοφάγου-Έφτασε μέχρι τη Σουηδία η χάρη της

Κάνει διεθνή… καριέρα η πατάτα Ξυλοφάγου-Έφτασε μέχρι τη Σουηδία η χάρη της

0 comment

Κάνει διεθνή… καριέρα η πατάτα Ξυλοφάγου-Έφτασε μέχρι τη Σουηδία η χάρη της

Μπορεί φέτος να μην στόλισε για τα Χριστούγεννα τη μεγάλη πατάτα τηςη κοινότητα Ξυλοφάγου, ωστόσο, το viral έκθεμάτης συνεχίζει να προκαλεί αίσθηση. Η φήμη της έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια της Κύπρου και της Ελλάδας και έφτασε μέχρι τη… Σουηδία.

Σουηδός δημοσιογράφος επικοινώνησε μαζί μας ζητώντας βοήθεια για να έρθει σ’ επαφή με τον άνθρωπο πίσω από την ιδέα του εκθέματος της πατάτας, κοινοτάρχη Ξυλοφάγου, Γεώργιο Τάσου. Όπως μας ανέφερε σκοπός του είναι να ετοιμάσει ένα ρεπορτάζ για την πατάτα Ξυλοφάγου, αφού στην επαρχιακή περιοχή όπου διαμένει, τη πόλη Μjolby, υπάρχει αντίστοιχο έκθεμα στο μέσο ενός κυκλικού κόμβου, που οδηγεί σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο της χώρας. Μας ενημέρωσε, μάλιστα, πως η δική τους πατάτα, η potato-roundabout, προηγήθηκε αυτής της Ξυλοφάγου.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε τον Οκτώβριο του 2011, αφού στην περιοχή υπάρχουν αρκετοί γεωργοί, που καλλιεργούν πατάτες τον χειμώνα, καθώς και εστιατόρια που σερβίρουν πατάτες. Όπως μας ανέφερε ο Fredrik Sandberg, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Corren της πόλης Μjolby τα σχόλια και για την δική τους πατάτα δεν ήταν, στην αρχή τουλάχιστον, κολακευτικά. «Στην αρχή ο κόσμος πίστευε πως ήταν πολύ άσχημη και πολύ ακριβή, επειδή στοίχισε περίπου €10.000.

Σήμερα, όμως, όταν δεις πόση διαφήμιση πήρε η πόλη από αυτήν την πατάτα αντιλαμβάνεσαι πως το κόστος της δεν ήταν τόσο μεγάλο. Ο κόσμος έρχεται να φωτογραφηθεί με το έκθεμα και υπάρχει πλέον στο google maps κι έτσι πολλοί σταματούν για να το δουν». Ο κ. Sandberg μας έστειλε και φωτογραφίες της σουηδικής πατάτας, η οποία κάθε Χριστούγεννα στολίζεται από τις τοπικές Αρχές της πόλης.

Για την ιστορία ν’ αναφέρουμε πως ο δημοσιογράφος τελικά κατάφερε να επικοινωνήσει με τον κοινοτάρχη Ξυλοφάγου, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη και του έστειλε βίντεο και φωτογραφίες από την Μεγάλη Πατάτα Ξυλοφάγου, την Big Potato. Ο κ. Τάσου, μιλώντας στο philenews, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του επειδή θα προβληθεί και στη Σουηδία η Μεγάλη Πατάτα Ξυλοφάγου, σημειώνοντας πως «στον ευρύτερο διεθνή χώρο η πατάτα έχει καθιερωθεί ως σήμα κατατεθέν της Ξυλοφάγου». Πρόσθεσε, ακόμη, πως επιτυγχάνεται ο στόχος του Κοινοτικού Συμβουλίου για προσέλκυση επισκεπτών στην κοινότητα. «H google, λόγω της επισκεψιμότητας, μας έδωσε συγχαρητήρια και το πρόσθεσε στο google maps», σημείωσε.

Κληθείς ν’ αναφέρει για ποιον λόγο δεν στολίστηκε φέτος τα Χριστούγεννα η Μεγάλη Πατάτα, απάντησε: «Ήταν για να κεντρίσει και πάλι το ενδιαφέρον. Όλοι φέτος με ρωτούν για ποιον λόγο δεν στολίστηκε. Με αυτόν τον τρόπο την φέραμε και πάλι στο προσκήνιο». Σ’ ότι αφορά στα καθόλου κολακευτικά σχόλια που διατυπώνονται κατά καιρούς για το έκθεμα της Ξυλοφάγου ο κ. Τάσου υπέδειξε πως δεν τον ενοχλούν. «Εγώ χαίρομαι επειδή όλοι ασχολούνται με την Πατάτα. Με ενθουσιάζουν τα σχόλια, καλά ή κακά, επειδή ασχολείται ο κόσμος με αυτό το αντικείμενο που βρίσκεται στην Ξυλοφάγου. Έχουμε κάνει κι ένα μεγάλο περίπτερο δίπλα, που προσφέρει κυπριακές πατάτες και κάθε μέρα έχουμε επισκέπτες. Πιστεύω πως είναι ένα σημείο αναφοράς, που θα μείνει στην ιστορία».

Όσο για το ποια πατάτα, της Σουηδίας ή της Κύπρου, είναι η πιο ωραία… περί ορέξεως!

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More