Home » Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για Ακάμα 

Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για Ακάμα 

0 comment

Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για Ακάμα

Το BirdLife Cyprus, το Terra Cypria, ο Σύνδεσμος Προστασίας Άγριας Ζωής (Cyprus Wildlife Society) και η Πρωτοβουλία για την Διάσωση των Φυσικών Ακτών (Cyprus Natural Coastline) θεωρούν ότι, με βάση τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αναφορικά με τις αλλαγές που αφορούν την υλοποίηση των έργων του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου (ΕΔΠ) Ακάμα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου λήφθηκε κατόπιν υποβολής σχετικής πρότασης του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρου Ξενοφώντος. Υπενθυμίζουμε ότι, μέσα και από τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις, όλα τα έργα και λειτουργίες για το ΕΔΠΑ θα επανέλθουν πίσω στην Ad-hoc επιτροπή για επαναξιολόγηση.

Σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου προνοεί τη λήψη και εφαρμογή, ιδιαίτερα σημαντικών διορθωτικών μέτρων, λόγω προφανώς της αναγνώρισης παράβασης αρκετών και σημαντικών νομικά δεσμευτικών, ουσιωδών και ειδικών όρων της περιβαλλοντικής έγκρισης του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης του ΕΔΠ Ακάμα.

«Τόσο ως περιβαλλοντικές οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών, όσο και ως εμπειρογνώμονες και Μέλη της Ad-hoc Επιτροπής για την Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υλοποίηση του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης του ΕΔΠ Ακάμα και των μέτρων που περιλαμβάνονται στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 20.12.2023, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική προστασία και ολοκληρωμένη διαχείριση της Χερσονήσου Ακάμα, αλλά και να διαφυλάξουμε το σημαντικότατο θεσμό της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης έργων και σχεδίων που δύναται να επηρεάσουν τις προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου Natura 2000», καταλήγουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More