Monday, September 9, 2024
Home » Ιατρικό Κέντρο Γεροσκήπου: Συμπλήρωσε τρεις μήνες πλήρους λειτουργίας

Ιατρικό Κέντρο Γεροσκήπου: Συμπλήρωσε τρεις μήνες πλήρους λειτουργίας

0 comments

Ιατρικό Κέντρο Γεροσκήπου: Συμπλήρωσε τρεις μήνες πλήρους λειτουργίας

Το Ιατρικό Κέντρο Γεροσκήπου και ιδίως το Μαστογραφικό Κέντρο που λειτουργεί σε αυτό, αγκαλιάζεται ήδη σε μεγάλο βαθμό από τον πληθυσμό της επαρχίας Πάφου. Αυτό τόνισαν στον «Φ» αρμόδιοι λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας, με αφορμή την συμπλήρωση τριών μηνών από την πλήρη λειτουργία του κέντρου, αφού μέχρι τις 5 Οκτωβρίου λειτουργούσε μόνο το Μαστογραφικό Κέντρο.

Ειδικά δε για το τελευταίο, επισημαίνουν ότι το πολύ έντονο ενδιαφέρον γυναικών για να εκμεταλλευθούν τα ωφελήματα που παρέχει πλέον και στην Πάφο ένα τέτοιο έργο δημιουργεί ικανοποίηση στους αρμόδιους και τους εμπνευστές του. Εκατοντάδες είναι τα ραντεβού που υλοποιήθηκαν και πολύ περισσότερα τα όσα προγραμματίσθηκαν το πρώτο αυτό διάστημα λειτουργίας της μονάδας, τόνισαν.

Όπως είναι γνωστό, το Ιατρικό Κέντρο Γεροσκήπου «Χριστόφορος Χατζηλαμπρής», έχει ανεγερθεί στην οδό Νεόφυτου Χατζηλαμπρή, λίγα μόλις μέτρα από τον κυκλικό κόμβο Κολώνης. Φέρει το όνομα του δημότη Γεροσκήπου που δώρισε την έκταση στην οποία ανεγέρθηκε με κόστος 2,5 εκατομμύρια ευρώ το οποίο καταβλήθηκε κατά τα 4/5 από το Κράτος, και το 1/5 από την δημοτική αρχή.

Από τις 5 Οκτωβρίου η μονάδα λειτουργεί με προσωπικό ιατρό, ιατρεία στελεχωμένα με τρεις παθολόγους εκ περιτροπής, καρδιολόγους, ορθοπεδικούς και παιδίατρο, οδοντιατρείο, κέντρο αιμοληψίας, χημείο και φαρμακείο, καθώς και ιατρό για θέματα ψυχικής υγείας, ενώ εξυπηρετούνται περιστατικά πρώτων βοηθειών για πρωτοβάθμια εξέταση.

Με την ευκαιρία αυτή, το Υπουργείο Υγείας καλεί εκ νέου όλες τις γυναίκες ηλικίας 45 – 74 ετών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πληθυσμιακού Ελέγχου Ανίχνευσης Καρκίνου του Μαστού. Η μαστογραφία προσφέρεται δωρεάν και θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια.

Οι δικαιούχες μπορούν να κλείσουν το δικό τους ραντεβού, μέσω του τηλεφώνου 26306444, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, μεταξύ 7.30π.μ. – 2.30μ.μ.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More