Home » Θεριεύει η γρίπη – Προσοχή στις ηλικίες 50-60 ετών: Αγνοούν συμπτώματα της Covid και καταλήγουν σε νοσηλεία

Θεριεύει η γρίπη – Προσοχή στις ηλικίες 50-60 ετών: Αγνοούν συμπτώματα της Covid και καταλήγουν σε νοσηλεία

0 comment

Θεριεύει η γρίπη – Προσοχή στις ηλικίες 50-60 ετών: Αγνοούν συμπτώματα της Covid και καταλήγουν σε νοσηλεία

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές Aρχές, αφού ηγρίπη, όπως αναμενόταν, άρχισε να κάνει την επίθεση της σε άτομα όλων των ηλικιών και έχει πλέον για τα καλά προστεθεί στον κορωνοϊό και τους άλλους ιούς που εδώ και καιρό παρουσιάζουν αυξημένη δραστηριότητα.

Στα κρατικά νοσοκομεία οι εισαγωγές ασθενών με γρίπη παρουσιάζει σταδιακή και σταθερή αύξηση, ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό παραμένει σταθερά γύρω στους 90 ενώ τα παιδιατρικά τμήματα των δημόσιων νοσηλευτηρίων εξακολουθούν να λειτουργούν με πληρότητα πέραν του 90% εξαιτίας του RSV.

Οι ειδικοί συστήνουν προσοχή και διαμηνύουν στα άτομα μεταξύ 50 και 60 ετώννα μην αγνοούν τα αρχικά συμπτώματα που παρουσιάζουν και να μην επαναπαύονται όταν το τεστ κορωνοϊού είναι αρνητικό.

«Παρατηρούμε ότι έχουμε εισαγωγές ασθενών που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 50-60 ετών και χρειάστηκε να έρθουν στο νοσοκομείο επειδή όταν διαγνώστηκαν με κορωνοϊό και είχαν τα πρώτα συμπτώματα δεν επικοινώνησαν με τον προσωπικό τους γιατρό, δεν πήραν τις απαραίτητες οδηγίες και στο τέλος τα συμπτώματα έγιναν πιο σοβαρά και εισήχθησαν για νοσηλεία», ανέφερε στον «Φ» ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Το ίδιο ισχύει και με τη γρίπη, ανέφερε από πλευράς της στον «Φ» η διευθύντρια ιατρικών υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου τονίζοντας ότι «όταν έχουμε συμπτώματα επικοινωνούμε αμέσως με τον προσωπικό μας γιατρό ο οποίος θα αξιολογήσει την κατάσταση μας, γνωρίζοντας και το ιστορικό μας και θα μας συμβουλεύσει ανάλογα. Όπως συμβαίνει με τον κορωνοϊό έτσι και με την γρίπη υπάρχουν τα αντιιικά φάρμακα τα οποία χορηγούνται από τους προσωπικούς γιατρούς στους ασθενείς που τα χρειάζονται».

Οι εισαγωγές ασθενών με γρίπη, είπε ο κ. Χαριλάου «παρουσιάζουν καθημερινά αύξηση σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία. Ήταν αναμενόμενο διότι στην Κύπρο η γρίπη αρχίζει να παρουσιάζει αυξημένη δραστηριότητα κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γεννάρη, διάστημα το οποίο διανύουμε τώρα».

Οι περισσότεροι από τους νοσηλευόμενους ενήλικες, «είναι άτομα άνω των 75 ετών σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό και για αυτό πρέπει να τονίσουμε πως η τήρηση των μέτρων προστασίας πρέπει να ενταθεί διότι τώρα έχουμε και την γρίπη την οποία δεν μπορούμε να υποτιμούμε όταν πρόκειται για ηλικιωμένους και υπερήλικες».

Η κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι μέχρι χθες είχαν εισαχθεί για νοσηλεία με γρίπη 15 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι. Υπέδειξε ωστόσο ότι η περίοδος της γρίπης διαρκεί «από τώρα μέχρι και τα τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου οπόταν έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας». Για αυτό το λόγο ανέφερε, «οι πολίτες που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί μπορούν και τώρα να το πράξουν τόσο σε ό,τι αφορά την γρίπη όσο και σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό».

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise