Home » Θα μείνουν εκτός ΓεΣΥ οι γιατροί του Δημοσίου – Δεν θα καταθέσουν στον ΟΑΥ την επαγγελματική τους άδεια

Θα μείνουν εκτός ΓεΣΥ οι γιατροί του Δημοσίου – Δεν θα καταθέσουν στον ΟΑΥ την επαγγελματική τους άδεια

0 comment

Θα μείνουν εκτός ΓεΣΥ οι γιατροί του Δημοσίου – Δεν θα καταθέσουν στον ΟΑΥ την επαγγελματική τους άδεια

Δεν προχωρεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις η ΠΑΣΥΚΙ, αλλά, αυτή τη φορά, καλεί τα μέλη της να μην καταθέσουν τις επαγγελματικές τους άδειες στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας για το έτος 2024, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχιση της συμμετοχής των γιατρών του Δημοσίου στο Γενικό Σύστημα Υγείας.

Αιτία για τη νέα διαμαρτυρία των γιατρών, η εκκρεμότητα που εξακολουθεί να υπάρχει και αφορά την επαγγελματική ασφαλιστική κάλυψη των γιατρών που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία, ζήτημα για το οποίο, υπενθυμίζεται, η ΠΑΣΥΚΙ είχε προχωρήσει στο παρελθόν και σε 24ωρη απεργία.

Η ενημέρωση των γιατρών, μελών της ΠΑΣΥΚΙ, έγινε χθες και η συντεχνία σε ανακοίνωση της, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει:

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ σε συνέδρια του την 8η Δεκεμβρίου 2023 ανέλυσε τα δεδομένα που διαμορφώνονται σε σχέση με το υπό αναφορά θέμα. Υπενθυμίζουμε ότι η συντεχνία και τα μέλη μας έχουν προβεί σε 24ώρη απεργία αφού ως είναι γνωστό δεν συμμερίζονται το περιεχόμενο της επιστολής σας ημερομηνίας 21 Απριλίου 2023 που αφορά τον τρόπο επίλυσης του θέματος, δηλαδή ότι ο oργανισμός θα καλύψει όλο το ιατρικό προσωπικό. Ήταν και παραμένει θέση μας ότι, για τους μόνιμους (δημοσίους υπαλλήλους) καθώς και αορίστου χρόνου του δημόσιου τομέα, πρέπει να συνεχίσει το καθεστώς που ίσχυε προ της απόσπασης/ μεταφοράς στον ΟΚΥπΥ, όπως καταγράφεται σε σειρά γραπτών κειμένων, ενώ για τους Ιατρούς με συμβόλαιο ΟΚΥπΥ η απουσία ασφαλιστικής κάλυψης εκ μέρους του εργοδότη αποτελεί παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας και καταπατεί κατάφορα τα δικαιώματα τους».

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ έχει αποφασίσει:

  • «Όπως καλέσει τους Ιατρούς – μέλη να μην υποβάλουν στο σύστημα του ΓΕΣΥ την επαγγελματική άδεια τους για το 2024 μέχρι έως ότου ο οργανισμός (ΟΚΥπΥ) παρουσιάσει εγγράφως τις ασφαλιστικές παραμέτρους που θα διέπουν όλες τις κατηγορίες των Ιατρών που εργοδοτούνται στα Δημόσια Νοσηλευτήρια.
  • Προσφύγει στην δικαιοσύνη προς παντού υπευθύνου

Τον περασμένο Μάϊο, όταν οι γιατροί της ΠΑΣΥΚΙ είχαν προχωρήσει σε 24ώρη απεργία ο ΟΚΥπΥ διαβεβαίωνε ότι το ζήτημα της ασφαλιστικής κάλυψης έχει διευθετηθεί με προσωρινή λύση μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου ενώ ταυτόχρονα ο οργανισμός είχε προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την οριστική διαχείριση του.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise