Monday, September 9, 2024
Home » Θα επαναφέρουμε φέτος την όπερα, διαβεβαιώνει το Pafos Aphrodite Festival

Θα επαναφέρουμε φέτος την όπερα, διαβεβαιώνει το Pafos Aphrodite Festival

0 comments

Θα επαναφέρουμε φέτος την όπερα, διαβεβαιώνει το Pafos Aphrodite Festival

Μετά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν το 2023 για το μέλλον της όπερας της Πάφου, εξαιτίας της συνεχιζόμενη απουσίας της ετήσιας διοργάνωσης, αρμόδιοι του φορέα διαχείρισης του θεσμού, του Pafos Aphrodite Festival, με παρέμβαση τους στον «Φ» διαβεβαιώνουν ότι δεν καταργείται ο θεσμός και ότι η όπερα της Πάφου θα επανέλθει από τον φετινό χρόνο.

Οι εν λόγω παράγοντες υποστήριξαν συγκεκριμένα ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση τερματισμού του θεσμού, αποδίδοντας την δυστοκία στο να επανέλθει από το 2023 η όπερα στην παραίτηση από τον φορέα και τον Δήμο Πάφου λειτουργών που έτρεχαν τον θεσμό. Διαβεβαίωσαν δε, ότι θα γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να ετοιμασθούν εγκαίρως τα πάντα το 2024, ώστε ο διεθνής ετήσιος θεσμός που έκανε την Πάφο γνωστή στους κύκλους της όπερας να επανέλθει.

Η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Κύπρου την τελευταία δεκαπενταετία, δεν διοργανώνεται από το 2019 αρχικά ελέω κορωνοιού και την τελευταία διετία για λόγους που δεν έχουν διασαφηνισθεί, αλλά που σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες έχουν να κάνουν αφενός μεν με τις διαφωνίες και διαφοροποίησεις που οδήγησαν και στην αλλαγή της μετοχικής δομής του οργανισμού και στην γενικότερη υποβάθμιση των θεμάτων πολιτισμού στην πόλη μετά την περίοδο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και αφετέρου με την παραίτηση της υπεύθυνης λειτουργού για τον θεσμό στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου και την φυγή της από τον Δήμο.

Αποκαλυπτικές πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι σε μια από τις συνεδρίες του 2023 του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, το θέμα της επαναφοράς της όπερας τέθηκε στο τραπέζι, πλην όμως αν και αρχικά φαινόταν θετικό κλίμα για την διοργάνωση του Pafos Aphrodite Festival 2023, τελικά αποφασίσθηκε να μην πραγματοποιηθεί ούτε και τότε και η προσοχή του Δήμου να στραφεί σε κάποια άλλη εκδήλωση με την επιχορήγηση και των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, όπως και έγινε τελικά με την έλευση στην Πάφο της Συμφωνικής Ορχήστρας Μότζαρτ της Βιέννης.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More