Home » Θανατική ανάκριση Θανάση Νικολάου: Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση του δρος Αγαπητού – Έμφαση στο υοειδές οστό

Θανατική ανάκριση Θανάση Νικολάου: Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση του δρος Αγαπητού – Έμφαση στο υοειδές οστό

0 comment

Θανατική ανάκριση Θανάση Νικολάου: Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση του δρος Αγαπητού – Έμφαση στο υοειδές οστό

Με έντονες παρεμβάσεις από τη δικαστή, θανατική ανακρίτρια, Ντόρια Βαρωσιώτου, συνεχίστηκε σήμερα, η τρίτη θανατική ανάκριση τουΘανάση Νικολάου. Η διαδικασία κράτησε πέραν των 5 ωρών με μάρτυρα τον καθηγητή παθολογοανατομίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, δρα Εμμανουήλ Αγαπητό.

Στο επίκεντρο της μαρτυρίας και της αντεξέτασης του παθολογοανατόμου ο οποίος κλήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία να καταθέσει, ήταν τα ευρήματά του σε σχέση με την εξέταση του υοειδούς οστού. Από τα όσα ανέφερε ο κ. Αγαπητός προκύπτει ότι από την εξέταση στο υοειδές οστό δεν εντοπίστηκε η ουσία κοκκία αιμοσιδηρίνη η οποία σχηματίζεται μετά από αιμορραγική θλάση (κάκωση), νοούμενου ότι ακόμη το άτομο είναι ζωντανό.

Κατά τη μαρτυρία του, είπε ότι η ειδική ιστοχημική χρώση (Κυανού του Βερολίνου) δεν κατέδειξε κοκκία αιμοσιδηρίνη, ωστόσο τόνισε, ότι ελλείψει ιστοπαθολογικών ευρημάτων, δεν μπορεί να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα εάν το μικρό οστικό έλλειμμα στο υοειδές οστό έγινε εν ζωή ή μεταθανάτια.

Κατά την κυρίως εξέταση, ο δρ. Αγαπητός εξήγησε με επιστημονικούς όρους ότι η ουσία αυτή καταδεικνύει εάν προηγήθηκε κάκωση ή κάταγμα εν ζωή. Μεταξύ άλλων ανάφερε ότι μετά και τον εντοπισμό του μικρού οστικού ελλείμματος 0,3 χιλιοστών, αναζήτησαν μέσα από την ειδική ιστοχημική εξέταση την ουσία αυτή. «Σε όλα τα πλακίδια δεν υπήρχε η κοκκία αιμοσιδηρίνη. Αναζητήθηκε, δεν εντοπίστηκε τότε έγινε εξέταση σε όλο το οστό. Υπήρχε αυτό το μικρό οστικό έλλειμμα. Πιθανόν, να είχε σχηματιστεί αλλά με τον καιρό να χάθηκε στο χώμα. Δεν είμαστε σίγουροι ότι πραγματικά υπήρξε κάκωση εν ζωή στο οστό, υποθέσεις κάνουμε, ούτε όμως και να αποκλείσουμε το γεγονός να είχε υπάρξει». Εξήγησε ακόμη ότι το μικρό οστικό έλλειμμα στο υοειδές οστό μπορεί να είναι και μεταθανάτιο λόγω της αποσύνθεσης και της μακροχρόνιας κατάστασης.

Ακολούθως κλήθηκε να τοποθετηθεί για την έκθεση της δρος Δήμητρας Καραγιάννη και στην έλλειψη κοκκίων αιμοσιδηρίνης, με τον κ. Αγαπητό να λέει ότι το συμπέρασμά της είναι λάθος. Εξήγησε, μάλιστα, ότι η ουσία αυτή εμφανίζεται μετά από 24 ώρες και αφότου το άτομο είναι εν ζωή.

«Για να εμποτιστεί στα μαλακά μόρια η κοκκία αιμοσιδηρίνης πρέπει να περάσουν 24 ώρες και να είναι εν ζωή», σημείωσε ο δρ. Αγαπητός, εξηγώντας ότι δεν υπήρχαν μαλακά μόρια.

«Θα μπορούσατε να πείτε με ασφάλεια εάν είναι μεταθανάτιο αυτό το έλλειμμα» ρώτησε η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, με τον μάρτυρα να σημειώνει ότι το εύρημα αυτό μπορεί να είναι και μεταθανάτιο, σκοροφαγωμένο, λόγω της μακροχρόνιας αποσύνθεσης.

Κατά την αντεξέταστη του δρος Αγαπητού οι τόνοι ανέβηκαν καθώς κλήθηκε από τις δικηγόρους της οικογένειας Νικολάου να απαντήσει γιατί δεν απέστειλε όλα τα πλακίδια και κράτησε κάποια. Ο μάρτυρας είπε ότι δεν έστειλε πίσω όλα τα πλακίδια, γιατί ήταν κενά, εξηγώντας ότι δεν υπήρχε ίχνος οστού. Σημείωσε όμως, ότι τα κράτησε μήπως του ζητηθούν.

«Φοβόμουν μήπως χαθούν. Τα έβαζα στο κομοδίνο μου, στο αμάξι μου. Για λόγους ασφαλείας δικούς μου», υπέδειξε.

Κλήθηκε επίσης να απαντήσει γιατί απέκλεισε την κ. Καραγιάννη όταν ήρθε το υοειδές οστό για εξέταση, λέγοντας ότι κανείς δεν την απέκλεισε. Παράλληλα, διερωτήθηκε γιατί η ίδια δεν του ζήτησε να παρευρεθεί. «Ουδέποτε ζήτησε να έρθει να τα παρακολουθήσει όλα», λέγοντάς ότι δεν είχε καμία ιδιαίτερη και σπουδαία δουλειά. «Διέκρινα ένα είδος περίεργου τακτικισμού έτσι ώστε να προσφέρει και στους δικηγόρους. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια πράγματα». Μεταξύ άλλων ανέφερε, η κ. Καραγιάννη φωτοτύπησε την έκθεσή του και χρησιμοποίησε ακριβώς την ίδια.

Η θανατική ανάκριση θα συνεχιστεί με τη μαρτυρία της δρος Δήμητρας Καραγιάννη.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More