Sunday, September 8, 2024
Home » Η συναίνεση της κουνιάδας σε ερωτοτροπίες έφερε ανατροπή σε καταδίκη

Η συναίνεση της κουνιάδας σε ερωτοτροπίες έφερε ανατροπή σε καταδίκη

0 comments

Η συναίνεση της κουνιάδας σε ερωτοτροπίες έφερε ανατροπή σε καταδίκη

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας με την οποία καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή, κατηγορούμενος ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε δυο περιπτώσεις για άσεμνη επίθεση κατά της κουνιάδας του.

Το Εφετείο εξήγησε μετά από ενδελεχή ανάλυση, πως ναι μεν συντελέστηκαν τα όσα καταλογίζονται στον γαμπρό της παραπονούμενης (ο οποίος δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες), ωστόσο δέχθηκε τον ισχυρισμό του ότι ήταν με τη συναίνεσή της.

Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που το δικαστήριο αποδέχθηκε πως μια πράξη ερωτικής μορφής γίνεται με τη θέληση της παραπονούμενης και όχι με τη βία.

Τα γεγονότα της υπόθεσης συνέβησαν το 2014 και το 2015. Οι τρεις κατηγορίες αφορούσαν ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση κατά της αδελφής της συζύγου του, η οποία ήταν χήρα και διέμενε μαζί με το ζευγάρι σε κτίσμα στον χώρο πίσω από το σπίτι τους. Όταν ο σύζυγός της πέθανε, αυτή αντιμετώπισε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική. Κρίθηκε, μάλιστα, ως άτομο με ήπια νοητική υστέρηση.

Το Εφετείο έκρινε πως «το πρωτόδικο Δικαστήριο δεν ασχολήθηκε εξειδικευμένα με τα γεγονότα, τα οποία συνιστούσαν την έναρξη του πρώτου περιστατικού και δεν τα ενέταξε ως έπρεπε στην ορθή σειρά των διαδραματισθέντων. Αρκέστηκε να επισημάνει για σκοπούς συστατικών στοιχείων ότι υπήρξε επαφή αφού ο κατηγορούμενος την άγγιζε και τη χαΐδευε.

Σημείωσε επίσης, πως στο πρώτο περιστατικό δεν υπήρξε άρνηση της γυναίκας να πάνε μαζί μόνοι τους στο διαμέρισμα ούτε και αντιστάθηκε όταν άρχισε να τη χαϊδεύει σε διάφορα μέρη του σώματος της. Επίσης, δεν σηκώθηκε να φύγει ούτε αντιστάθηκε όταν της ζήτησε να πάνε στην κρεβατοκάμαρα. Η γυναίκα, κατά το Εφετείο, αρνήθηκε να έρθουν σε σεξουαλική επαφή, αλλά δεν αντιστάθηκε σε όλα τα υπόλοιπα. Ο δε κατηγορούμενος δεν φαίνεται να υπερέβη τα όρια που έθεσε η γυναίκα και δεν προχώρησε σε απόπειρα σεξουαλικής επαφής παρά τη θέληση της. «Η δική μας αντίληψη είναι πως παρά την όποια απροθυμία της παραπονούμενης για ηθικούς λόγους, οι δύο ευρίσκοντο σε μια διαδικασία ερωτοτροπιών και το ουσιώδες είναι ότι έγινε σεβαστή η απόφασή της», αποφάνθηκε το Εφετείο. Για τον λόγο αυτό ο κατηγορούμενος αθωώθηκε στην πρώτη κατηγορία.

Σε σχέση με το τρίτο συμβάν, το Εφετείο εκτίμησε πως ο κατηγορούμενος πίστευε πως υπήρχε η συναίνεση της γυναίκας, αφού λίγες μέρες νωρίτερα είχε δεχθεί να τον ικανοποιήσει σεξουαλικώς. Έχοντας κατά νου πως υπάρχει συναίνεση επιχείρησε και την τρίτη επαφή. Η ίδια η παραπονούμενη παραδέχθηκε πως τον άγγιξε σε ευαίσθητα σημεία, αλλά αρνήθηκε τη σεξουαλική επαφή και ο κατηγορούμενος, χωρίς να την αγγίξει σηκώθηκε και έφυγε. Ως εκ τούτου, κρίθηκε και εδώ πως δεν στοιχειοθετήθηκε ούτε στο τρίτο συμβάν άσεμνη επίθεση και ο κατηγορούμενος αθωώθηκε σε όλες τις κατηγορίες.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More