Monday, September 9, 2024
Home » Εξήγγειλε για Περιφερειάρχης Λάρνακας ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους

Εξήγγειλε για Περιφερειάρχης Λάρνακας ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους

0 comments

Εξήγγειλε για Περιφερειάρχης Λάρνακας ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους

Την εξαγγελία του για την θέση τουπεριφερειάρχη Λάρνακας εξήγγειλε ο Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ), Άγγελος Χατζηχαραλάμπους.

«Με όραμα τη δημιουργία ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού, ευέλικτου και αξιόπιστου οργανισμού που θα στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος παροχής υπηρεσιών όπως και τη διεύρυνση της προσπάθειας για ανάπτυξη και αναβάθμιση των υποδομών σε ολόκληρη τηνεπαρχία Λάρνακας, ανακοινώνω σήμερα την απόφαση μου να διεκδικήσω τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας», αναφέρει σε ανακοίνωση του και προσθέτει ότι η απόφαση του προέκυψε μετά από ώριμη σκέψη και προτροπή από αξιόλογους ανθρώπους που υπηρετούν διαχρονικά την πόλη και επαρχία Λάρνακας.

«Θέτω την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου, ενώπιον της κοινωνίας της επαρχίας Λάρνακας και ενώπιον των πολιτικών κομμάτων», σημειώνει.

«Μεταρρύθμιση στην Πράξη»

Ανακοίνωση ανεξάρτητης υποψηφιότητας για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας

Με όραμα τη δημιουργία ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού, ευέλικτου και αξιόπιστου οργανισμού που θα στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος παροχής υπηρεσιών όπως και τη διεύρυνση της προσπάθειας για ανάπτυξη και αναβάθμιση των υποδομών σε ολόκληρη την επαρχία Λάρνακας, ανακοινώνω σήμερα την απόφαση μου να διεκδικήσω τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας. Η απόφαση μου προέκυψε μετά από ώριμη σκέψη και προτροπή από αξιόλογους ανθρώπους που υπηρετούν διαχρονικά την πόλη και επαρχία Λάρνακας. Θέτω την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου, ενώπιον της κοινωνίας της επαρχίας Λάρνακας και ενώπιον των πολιτικών κομμάτων.

Ως Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ), καθώς και μέσα από τη συνολική μου πορεία ως τεχνοκράτης, με τη στενή συνεργασία του ΔΣ και του Προσωπικού του ΣΑΛ, καταστήσαμε εξαρχής τους στόχους και τις προτεραιότητες μας και καταφέραμε στην περίοδο των πέντε ετών, την αναμόρφωση του Οργανισμού. Πετύχαμε να τον μετατρέψουμε σε ένα υγιή, σύγχρονο οργανισμό που προγραμματίζει και υλοποιεί με επιτυχία τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα τα οποία ανέλαβε. Tο όραμά μας να καταστεί το ΣΑΛ μια σύγχρονη αρχή παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες στο φορολογούμενο, πιστεύουμε ότι έχει επιτευχθεί. Επιπλέον, με τον διορισμό μου από την Κεντρική Συμβουλευτική Επιτροπή ως διαχειριστής του Επαρχιακού Προσωρινού Συντονιστικού Συμβουλίου, είχα άμεση ανάμειξη στο κεφάλαιο της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τη διαδικασία από τον σχεδιασμό, τη ψήφιση της νομοθεσίας και τη διαδικασία μέχρι σήμερα.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός εξειδικευμένου, αποτελεσματικού, σωστά δομημένου και στελεχωμένου οργανισμού, που να έχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία, βαρύτητα και αξιοπιστία προσφέροντας απρόσκοπτα ποιοτικές υπηρεσίες Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Διαχείρισης όμβριων υδάτων, Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και Αδειοδότησης της Ανάπτυξης της Επαρχίας Λάρνακας. Στόχος, υπεύθυνη διαχείριση, η εξοικονόμηση και οι οικονομίες κλίμακας ώστε ο οργανισμός να προσφέρει μεγαλύτερο εύρος υπηρεσιών με πιο αποδοτικό τρόπο, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας της Λάρνακας.

Το επόμενο διάστημα θα καταθέσω επίσημα τις θέσεις και τις προτάσεις μου. Είμαι έτοιμος να ακούσω, να συζητήσω και να υιοθετήσω εισηγήσεις. Ο νέος οργανισμός πρέπει να λειτουργήσει με γνώμονα το καλό της πόλης και επαρχίας της Λάρνακας αλλά και των ανθρώπων της, οι οποίοι πρέπει να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες.

Δηλώνω πως δεν πρόκειται για προσωπική υπόθεση. Με ακέραιο το μήνυμα πως μοναδική μας έγνοια είναι η Λάρνακα και οι άνθρωποί της, θα πετύχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την «Μεταρρύθμιση στην Πράξη».

Βιογραφικό Σημείωμα: Άγγελος Χατζηχαραλάμπους

· Γενικός Διευθυντής Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας
· Διαχειριστής Έργου Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακα

Ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 4 Ιουνίου 1971. Γονείς του ο Χαράλαμπος και η Παναγιώτα Χατζηχαραλάμπους και οι δύο καθηγητές στο επάγγελμα. Είναι απόφοιτος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.

Είναι κάτοχος των εξής τίτλων σπουδών:
-ΜΒΑ – Master in Business Administration (Kingston University London) with Merit
-MSc – Master in Science – Information Engineering (City University London) with Distinction
-BEng- Bachelor in Engineering – Electrical and Electronic Engineering (City University London) –Degree 1st class honors.

Το 1995 προσλήφθηκε στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) στη θέση του Τεχνικού Ηλεκτρολογίας. Ακολούθως ανέλαβε τις θέσεις του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και του Προϊστάμενου του Τμήματος Λειτουργίας και Συντήρησης. Το 2018 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛ.

Eίναι μέλος στην Συμβουλευτική Επιτροπή Διαχείρισης Υδάτων (ΣΕΔΥ), και στο EurEU (The European Federation of National Associations of Water Services). Διοριζόμενος το 2022, από τοΠροσωρινό Συντονιστικό Συμβούλιο Λάρνακας (ΠΣΣ) και την Κεντρική Συμβουλευτική Επιτροπή (ΚΣΕ) ανέλαβε καθήκοντα Διαχειριστή Έργου (Project Manager), αναφορικά με υλοποίηση της Μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και σύστασης του νέου Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, διορίστηκε στην ομάδα που συστάθηκε κατόπιν ευρωπαϊκής οδηγίας για τα αστικά λύματα, ως εκπρόσωπος των Συμβουλίων Αποχέτευσης παγκύπρια.
Ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους είναι νυμφευμένος με τη Λίζα Παπαζαχαρίου, διευθυντικό στέλεχος τραπεζικού οργανισμού και έχουν ένα γιο τον Χαράλαμπο, ο οποίος είναι απόφοιτος ιατρικής σχολής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More