Home » Εξάμηνος λόγω μεταρρύθμισης και πλεονασματικός ο Προϋπολογισμός του Δήμου Πάφου για το 2024

Εξάμηνος λόγω μεταρρύθμισης και πλεονασματικός ο Προϋπολογισμός του Δήμου Πάφου για το 2024

0 comment

Εξάμηνος λόγω μεταρρύθμισης και πλεονασματικός ο Προϋπολογισμός του Δήμου Πάφου για το 2024

Στο μοτίβο της δημοσιονομικής εξυγίανσης και σταθερότητας και του σαφώς αναπτυξιακού προσανατολισμού των τελευταίων 10 περίπου χρόνων κινείται ο Προϋπολογισμός του Δήμου Πάφου που εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία (17 ψήφοι υπέρ και 3 εναντίον) από το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρία.

Ο Προϋπολογισμός ετοιμάστηκε σε εξάμηνη βάση για την περίοδο 1η Ιανουαρίου – 30 Ιουνίου 2024 υπό το φως του ψηφισθέντος νομοθετικού πλαισίου που αφορά τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία όπως είναι γνωστό θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου 2024.

Ο Προϋπολογισμός προβλέπει έσοδα 17,4 εκατομμυρίων ευρώ και έξοδα 13,2 εκατομμυρίων, είναι δηλαδή πλεονασματικός, με το αναμενόμενο πλεόνασμα να ανέρχεται σε 4,2 εκατομμύρια.

Οι δαπάνες αναπτυξιακού χαρακτήρα για το πρώτο εξάμηνο του 2024 ανέρχονται σε 24 εκατομμύρια περίπου και κατά κύριο λόγο αφορούν έργα υποδομής και εξωραϊσμού της πόλης, καθώς επίσης έργα και δράσεις που αφορούν το στόχο της μετατροπής της Πάφου σε ΄Εξυπνη και Ψηφιακή Πόλη.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι Προϋπολογισμοί των Δήμων εγκρίνονται από τον Υπουργό Εσωτερικών με την εκ των προτέρων σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More