Wednesday, July 31, 2024
Home » Εν αναμονή νέας έκθεσης για τα έργα στον Ακάμα

Εν αναμονή νέας έκθεσης για τα έργα στον Ακάμα

0 comment

Εν αναμονή νέας έκθεσης για τα έργα στον Ακάμα

Ήρθαν, είδαν, άκουσαν και απήλθαν οι τρεις εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, οι οποίοι επισκέφθηκαν χθες, με τη συνοδεία υπηρεσιακών, τα έργα της πρώτης φάση της βελτίωσης του οδικού δικτύου στα πλαίσια του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου (ΕΔΠ) Ακάμα.

Οι εμπειρογνώμονες θα επανέλθουν με έκθεση, στην οποία θα καταγράφουν τις εισηγήσεις τους για το πώς θα προχωρήσουν τα οδικά έργα που έχουν σταματήσει στον Ακάμα, μετά τη διαπίστωση της παράβασης νομικά δεσμευτικών όρων της περιβαλλοντικής έγκρισης.

Κατά την επιτόπια επίσκεψη, το Τμήμα Δασών έθεσε θέμα ακόμα και για συνέχιση της υφιστάμενης σύμβασης, πριν από την ολοκλήρωση της επαναξιολόγησης του προτεινόμενου οδικού δικτύου. Στην επιτόπια επίσκεψη συμμετείχαν και όσοι με τις πράξεις και παραλείψεις τους οδήγησαν στην ξεκάθαρη παράβαση νομικά δεσμευτικών όρων της περιβαλλοντικής έγκρισης, μετατρέποντας τον Ακάμα, μια από τις σημαντικότερες περιοχές του Δικτύου Natura 2000 στην Κύπρο, σε ένα ανοικτό εργοτάξιο μεγάλης κλίμακας.

Οι εμπειρογνώμονες αφού άκουσαν τις απόψεις όλων των συναρμόδιων αρχών αναμένεται τώρα να καταγράψουν τις θέσεις τους, οι οποίες θα τεθούν ενώπιον του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την επιτόπια επίσκεψη, τέθηκε θέμα ακόμα και για συνέχιση των εργασιών στο δρόμο Άβακας – Λίπατη από το σημείο που έχουν σταματήσει οι εργασίες, παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για επαναξιολόγηση του συγκεκριμένου έργου στο πλαίσιο των υπολοίπων φάσεων. Συγκεκριμένα, τέθηκαν δύο επιλογές: α) επαναξιολόγηση κατά την επόμενη φάση και β) ολοκλήρωση του έργου με μικρότερη όμως διαπλάτυνση και μονοδρόμηση με ειδική ρύθμιση, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα με φώτα τροχαίας να κατευθύνονται εναλλάξ οι οδηγοί στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More