Wednesday, July 31, 2024
Home » Ενστάσεις για τη νέα έκθεση Σταυριανού – Πυρά σε Νομική Υπ. με αναφορές για «συνεχιζόμενη προσπάθεια συγκάλυψης»

Ενστάσεις για τη νέα έκθεση Σταυριανού – Πυρά σε Νομική Υπ. με αναφορές για «συνεχιζόμενη προσπάθεια συγκάλυψης»

0 comment

Ενστάσεις για τη νέα έκθεση Σταυριανού – Πυρά σε Νομική Υπ. με αναφορές για «συνεχιζόμενη προσπάθεια συγκάλυψης»

Ούτε και σήμερα κατέθεσε ο πρώην ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός στη συνέχεια της τρίτης θανατικής ανάκρισης του Θανάση Νικολάου. Αν και ήταν προγραμματισμένη η ένορκη μαρτυρία του εντούτοις οι δικηγόροι της οικογένειας Νικολάου έγειραν σφοδρές ενστάσεις ως προς τη νέα έκθεση που ετοίμασε ο Σταυριανός.

Με νέα πυρά κατά της Νομικής Υπηρεσίας οι δικηγόροι της οικογένειας, ανάφεραν ότι εάν γίνει αποδεκτή η έκθεση του Πανίκου Σταυριανού από το Δικαστήριο, τότε θα ζητήσουν χρόνο για να ετοιμάσουν και να καταθέσουν νέες ιατροδικαστές εκθέσεις. Έκαναν λόγο για “κόλπο της Εισαγγελίας” προσθέτοντας ότι η νέα έκθεση εμπεριέχει τα όσα αναφέρει ο κ. Μαρνερίδης στο υπόμνημα του, το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.

Το Δικαστήριο έδωσε χρόνο στην πλευρά της Νομικής Υπηρεσίας ούτως ώστε να επιχειρηματολογήσει επί της ένστασης. Όσα τέθηκαν ενώπιον της θανατικής ανάκρισης.

Ο Πανίκος Σταυριανός έχει ετοιμάσει συμπληρωματική έκθεση μετά και την εκταφή και εξέταση των οστών του Θανάση Νικολάου, η οποία έγινε πριν από τρία χρόνια.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Λητώ Καριόλου, ζήτησε όπως αποχωρήσει απο την δικαστική αίθουσα ο κ. Σταυριανός, δηλώνοντας ότι θα φέρει ένσταση στην ιατροδικαστική έκθεση που ετοίμασε και προτίθεται να καταθέσει, αναφέροντας ότι θέλει να εγείρει ένσταση σε κάποια ζητήματα τα οποία αφορούν την μαρτυρία του.

«Το Σάββατο το πρωί μας παραδόθηκε νέα ιατροδικαστική έκθεση η οποία ετοιμάστηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2023. Για ακόμη φορά η Νομική Υπηρεσία προχωρά σε μια ανεπίτρεπτη ενέργεια, να καταθέσει αυτή την έκθεση του κ. Σταυριανού. Η Νομική Υπηρεσία προσπαθεί να αποδείξει εδώ και 18 χρόνια μετά τον θάνατο του Θανάση Νικολάου ότι αυτός αυτοκτόνησε. Αυτή η απόπειρα αιφνιδιασμού είναι απαράδεκτη», σημείωσε η κ. Καριόλου.

«Η Νομική Υπηρεσία κάθε άλλο αναζητεί πάρα την αλήθεια», ανέφερε, κάνοντας λόγο για «συστηματικη και συνεχιζόμενη προσπάθεια συγκάλυψης».

Η κ. Καριόλου σημείωσε ότι πρόκειται για μια έκθεση 49 σελίδων, η οποία παρουσιάζει άλλη εικόνα από την αρχική τετρασέλιδη έκθεση και τις δύο θανατικές ανακρίσεις, που έχουν γίνει. Αφού εστίασε σε πέντε λόγους για να μην γίνει αποδεκτή η νέα έκθεση του Πανίκου Σταυριανού, σημείωσε ότι η Νομική Υπηρεσία τους έδωσε μόλις δύο εργάσιμες ημέρες για να μελετήσουν την έκθεση, γεγονός ανθρωπίνως αδύνατο.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Σταυριανός δεν παρουσιάζει τη γνώμη του αντικειμενικά και αμερόληπτα για να γνωρίζει ότι θα ακολουθήσει ιδιωτική ποινική.

Μέσα σε μια μακράν ένσταση η κ. Καριόλου τόνισε ότι η έκθεση υπερβαίνει σε πολλά της όποιας πραγματοσυνής του.

Ακολούθως τον λόγο πήρε η δεύτερη δικηγόρος της οικογένειας, Αθηνά Δήμα, η οποία ανάφερε ότι δεν πρόκειται για ένα υπόμνημα αλλά για μια νέα ιατροδικαστική έκθεση. «Το κόλπο της Εισαγγελίας» είναι ότι δεν πέρασε με το κ. Μαρνερίδη, προσπαθεί να το περάσει τώρα πλαγίως και με παρόμοια φρασεολογία».

Υπέδειξε μάλιστα ότι ο κ. Σταυριανός έκανε 9 μήνες να καταθέσει για μια έκθεση 4 σελίδων και τώρα έχει ετοιμάσει νέα έκθεση 49 σελίδων. Σημείωσε μάλιστα ότι εάν γίνει αποδεκτή η νέα έκθεση του Πανίκου Σταυριανού θα πρέπει το δικαστήριο να δώσει χρόνο να ετοιμαστεί νέα έκθεση η οποία θα την αντικρούει.

Από την πλευρά της εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας εξέφρασε τη λύπη της για τα όσα τέθηκαν από την πλευρά της οικογένειας. Τόνισε ότι η Νομική Υπηρεσία δεν είναι απέναντι από την οικογένεια, αντιθέτως τη στήριξε και ήταν δίπλα της. Αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας και ότι έγιναν αποδεκτά όλα τα αίτημα της οικογένειας.

Η κ. Ξενοφώντος ζήτησε χρόνο για να απαντήσει στις σφοδρές ενστάσεις που έγειρε η πλευρά της οικογένειας.

Η θανατική ανακρίτρια Ντόρια Βαρωσιώτου, έδωσε χρόνο στην εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας μέχρι την Παρασκευή για επιχειρηματολογία της ένστασης που έγειρε η οικογένεια.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More