Home » Εμπρησμός έξω από τα γραφεία της ΚΙΣΑ

Εμπρησμός έξω από τα γραφεία της ΚΙΣΑ

0 comment

Εμπρησμός έξω από τα γραφεία της ΚΙΣΑ

Εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε και εξερράγη σήμερα έξω από τα γραφεία της οργάνωσης ΚΙΣΑ στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Aστυνομίας, η έκρηξη έγινε στις 02:30 τα ξημερώματα προκαλώντας ζημιές σε μια γυάλινη προθήκη.

Σε δηλώσεις του στο philenews, ο πρόεδρος της ΚΙΣΑ, Δώρος Πολυκάρπου ανέφερε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε ακριβώς έξω από το γραφείο του, καταστρέφοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φωτοτυπικές μηχανές μεταξύ άλλων.

Στη σκηνή έφθασε κλιμάκιο του ΤΑΕ Λευκωσίας, που διαπίστωσε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις. Προς το παρόν δεν προκύπτουν συγκεκριμένες υποψίες για τους δράστες, ανέφερε η αστυνομία.

Ο κ. Πολυκάρπου τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δέκτης πολλών απειλών κατά της ζωής του για το έργο του στο μεταναστευτικό και στον αντιρατσισμό «από διάφορους χώρους της ακροδεξιάς, εθνικιστές και ρατσιστές», προχωρώντας σε καταγγελίες στην αστυνομία.

Ωστόσο, «εδώ και χρόνια δεν έγινε καμιά ποινική δίωξη, καμιά προστασία», δήλωσε. «Κάποιοι σκέφτονται ότι αφού δεν κάνει τίποτα το κράτος θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι άτομο του είπε από κοντά «εν μετρημένες οι μέρες σου» ενώ δέχτηκε απειλές για βιασμό της οικογένειας του.

«Σε κατάθεση μας είχαμε πει ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι κάποιος από εμάς να σκοτωθεί», πρόσθεσε.

«Έχει δηλητηριαστεί τόσο πολύ η κοινωνία που κανένας δεν σκέφτεται ώριμα και ψύχραιμα. Όταν η πολιτεία και τα ΜΜΕ δηλητηριάζουν καθημερινά την κοινωνία, η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει πολλά», δήλωσε τονίζοντας ότι η ΚΙΣΑ έχει στοχοποιηθεί στον δημόσιο διάλογο.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise