Friday, September 20, 2024
Home » Ελεγχόμενη η φωτιά σε δύο σκάφη στη μαρίνα Λάρνακας, ζημιές σε τρίτο – «Βουτήξαμε στη θάλασσα για να κόψουμε τα σχοινιά»

Ελεγχόμενη η φωτιά σε δύο σκάφη στη μαρίνα Λάρνακας, ζημιές σε τρίτο – «Βουτήξαμε στη θάλασσα για να κόψουμε τα σχοινιά»

0 comments

Ελεγχόμενη η φωτιά σε δύο σκάφη στη μαρίνα Λάρνακας, ζημιές σε τρίτο – «Βουτήξαμε στη θάλασσα για να κόψουμε τα σχοινιά»

Μεγάλες προσπάθειες διά θαλάσσης και από τη στεριά διενήργησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και ιδιώτες με σκάφη, για την κατάσβεση της φωτιάς που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης από σκάφος αναψυχής στη μαρίνα Λάρνακας και επεκτάθηκε σε άλλα δύο.

Το ένα σκάφος υπέστη ζημιές, ωστόσο η φωτιά μαινόταν και στα άλλα δύο, που μεταφέρθηκαν μακριά από τα υπόλοιπα. Χάρη στις ενέργειες ιδιοκτητών άλλων σκαφών, καθώς και του προσωπικού της μαρίνας Λάρνακας απετράπη περαιτέρω επέκταση της φωτιάς και σε άλλα σκάφη που ήταν ελλιμενισμένα στον ίδιο χώρο.

Όπως ανέφερε στοphilenews o Γιάννης Ζένιος, ιδιοκτήτης σκάφους, μόλις αντιλήφθηκε τη φωτιά έπεσε στη θάλασσα μαζί με άλλο άτομο. «Έχω σκάφος στη μαρίνα και τυχαία ήρθα να το δω. Μόλις είδαμε τη φωτιάπέσαμε δύο άτομα στη θάλασσα για να κόψουμε τα σχοινιά και να τραβήξουμε τα σκάφη. Τα πήραν μακριά για να μην καούν και άλλα σκάφη».

Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν ιδιώτες με φουσκωτά και άλλα σκάφη προκειμένου να ρυμουλκήσουν τα σκάφη που καίγονταν σε άλλο σημείο της μαρίνας. Ανάμεσά τους ήταν ο δύτης Πάρης Ελευθερίου. «Εγώ είδα τη φωτιά και πήγα από τους πρώτους στο σημείο με φουσκωτό. Προσπάθησα να τραβήσω ένα σκάφος έξω. Μετά ρίξαμε νερό και είδαμε πως τα δύο δεν σώζονταν και έτσι αποφασίσαμε να τα ρυμουλκήσαμε μέσα για να γλιτώσουν τα υπόλοιπα».

Τη φωτιά στο ένα σκάφος που υπέστη ζημιές περιόρισαν με πυροσβεστήρες εργαζόμενοι στη μαρίνα Λάρνακας, όπως μας ανέφερε ο Μάριος Ηροδότου, που βρισκόταν στην περιοχή. «Το ένα σκάφος άρχισε να βγάζει καπνούς. Μέχρι να καταλάβουμε από πού έρχονταν οι καπνοί ακούσαμε μικρές εκρήξεις και το είδαμε να παίρνει. Η φωτιά επεκτάθηκε μετά στα άλλα δύο. Ευτυχώς κάποιοι ξέδεσαν το σκάφος και το ένα που υπέστη ζημιές το έσωσαν οι εργαζόμενοι στη μαρίνα. Του έριξαν με πυροσβεστήρες».

Λόγω της φωτιάς, που κάλυψε με μαύρους καπνούς πολλές περιοχές της Λάρνακας,δόθηκε εντολή εκκένωσης της μαρίνας Λάρνακας, ενώ στο σημείο βρίσκονται προληπτικά και ασθενοφόρα.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More