Home » Εκτός ΓεΣΥ ο γιατρός που καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση εναντίον ασθενών του

Εκτός ΓεΣΥ ο γιατρός που καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση εναντίον ασθενών του

0 comment

Εκτός ΓεΣΥ ο γιατρός που καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση εναντίον ασθενών του

Στην αποβολή του γιατρού, ο οποίος καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα από Δικαστήριο για άσεμνη επιθεση κατά ασθενών του, προχώρησε χθες ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.

Μετά απο αυτή την εξέλιξη ο συγκεκριμένος γιατρός δεν θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του μεσω του ΓεΣΥ.

Ωστόσο, έχει το δικαίωμα να ασκεί την ιατρική εκτός συστήματος, εκτός εαν τα αρμόδια όργανα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου προχωρήσουν σε αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος που κατέχει.

Η περίπτωση του συγκεκριμένου γιατρού απασχόλησε την περασμένη Δευτέρα και την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, οι βουλευτές της οποίας ζήτησαν δημόσια την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο.

Οι βουλευτές επεσήμαναν το γεγονός ότι ο εν λόγω γιατρός είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για παρόμοιας φύσης αδικήματα, αλλά συνέχισε να ασκεί την ιατρική χωρίς να έχει τις όποιεσδήποτε σημαντικές επιπτώσεις.

Κατά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο ΟΑΥ είχε εξηγήσει ότι δεν είναι το αρμόδιο όργανο για να απαγορεύει σε όποιονδήποτε γιατρό να ασκεί την ιατρική, ωστόσο επεξηγήθηκε ότι ο οργανισμός έχει το δικαίωμα να διακόπτει συμβόλαια και να αποβάλλει παρόχους υπηρεσιών του ΓεΣΥ από το σύστημα, κάτι οποίο και εγινε χθες.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More