Home » Διπλασιάστηκαν οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία – Έξι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Διπλασιάστηκαν οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία – Έξι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

0 comment

Διπλασιάστηκαν οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία – Έξι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Σημαντική αύξηση στον αριθμό των ασθενών με κορωνοϊό που εισάγονται για νοσηλεία στα κρατικά νοσηλευτήρια καταγράφεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Μάλιστα σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών έχει διπλασιαστεί ενώ μετά από αρκετό καιρό καταγράφονται εισαγωγές και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Την ίδια ώρα οι υπόλοιπες εποχιακές λοιμώξεις καλά κρατούν με τους παιδιατρικούς θαλάμους νοσηλείας να παρουσιάζουν αυξημένη πληρότητα εξαιτίας του RSV που εξακολουθεί να χτυπά αδιακρίτως τα παιδιά. Στους θαλάμους νοσηλείας ενηλίκων, επίσης άρχισαν να καταγράφονται τα πρώτα περιστατικά γρίπης, αν και μεγαλύτερη δραστηριότητα της γρίπης αναμένεται τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε νοσηλεία αφού παρουσιάζουν συμπτώματα εποχιακών αναπνευστικών λοιμώξεων.

Συγκεκριμένα και όπως ανέφερε στον «Φ» ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, «αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε νοσηλεία περίπου 60 ασθενείς με κορωνοϊό και πρέπει να πούμε ότι τις προηγούμενες εβδομάδες ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών με κορωνοϊό ήταν μεταξύ 25-30». Ταυτόχρονα, «έχουμε τώρα και εισαγωγές στις ΜΕΘ και συγκεκριμένα έχουμε συνολικά έξι ασθενείς, τρεις στη Λευκωσία και τρεις στη Λεμεσό».

Όπως είπε ο κ. Χαριλάου, «αυτοί είναι οι αριθμοί που καταγράφουμε εμείς στα κρατικά νοσοκομεία όμως πρέπει να πούμε ότι κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν περισσότεροι ασθενείς που βρίσκονται σε νοσηλεία σε άλλα νοσηλευτήρια εκτός ΟΚΥπΥ».

Αυξημένη, πρόσθεσε, «παραμένει και η πληρότητα των παιδιατρικών θαλάμων όπου εκεί έχουμε τα περιστατικά RSV που επηρεάζει κυρίως πολύ μικρά παιδιά».

Ο κ. Χαριλάου, κάλεσε τους πολίτες, «τις ημέρες που ακολουθούν κατά τις οποίες θα έχουμε περισσότερες συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προστατεύουν κυρίως τα ηλικιωμένα άτομα».

Για άλλη μια φορά, είπε, «παρατηρούμε ότι σχεδόν όλοι οι νοσηλευόμενοι μας είναι ηλικιωμένοι και υπερήλικες και κυρίως στη Λευκωσία βλέπουμε ότι οι περισσότεροι προέρχονται από οίκους ευγηρίας».

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More