Tuesday, September 17, 2024
Home » Δικαιώθηκε «Ο Παράδεισος» από το Δικαστήριο

Δικαιώθηκε «Ο Παράδεισος» από το Δικαστήριο

0 comments

Δικαιώθηκε «Ο Παράδεισος» από το Δικαστήριο

Εταιρεία κοινωνικής εξυπηρέτησης με την επωνυμία «Ο Παράδεισος» δικαιώθηκε από το Δικαστήριο, το οποίο έκρινε ως άκυρη την απόφαση του Συμβουλίου Εγγραφής Λειτουργών Κηδειών και Ταριχευτών να μην τους παραχωρήσει άδεια λειτουργίας ταρίχευσης στην Πάφο.

Η εταιρεία λειτουργούσε από χρόνια, ως γραφείο κηδειών, σε Λεμεσό και Πάφο, έχοντας εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες ανάπτυξης από τις αρμόδιες πολεοδομικές αρχές. Το 2013 τέθηκε σε ισχύ η νέα νομοθεσία η οποία ρύθμιζε πλέον νομοθετικά την εργασία του ταριχευτή και του λειτουργού κηδειών. Για σκοπούς συμμόρφωσης με τον νέο νόμο «Ο Παράδεισος» υπέβαλε αίτηση στο Συμβούλιο Εγγραφής Λειτουργών Κηδειών και Ταριχευτών.

Η αίτηση απορρίφθηκε το 2018 όμως η απόφαση ανακλήθηκε επειδή η Νομική Υπηρεσία είχε διαπιστώσει λανθασμένη σύνθεση του Συμβουλίου. Το 2019 επανεξετάστηκε η αίτηση και εκδόθηκε νέα απορριπτική απόφαση με το αιτιολογικό ότι δεν είχε εξασφαλίσει όλες τις άδειες λειτουργίας για το γραφείο της στην Πάφο.

Η εταιρεία καταχώρησε μέσω του δικηγορικού γραφείου Α.Σ. Αγγελίδης προσφυγή όπου κατά την εκδίκασή της το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι και κατά τη δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου για λήψη απόφασης, υπήρξε κακή σύνθεση. Συγκεκριμένα, συμμετείχε ο Έφορος του Συμβουλίου ο οποίος παρέμεινε μέχρι τη λήψη απόφασης, ενώ δεν είναι μέλος του οργάνου αυτού και έπρεπε να είχε αποχωρήσει.

Το Δικαστήριο προχώρησε επίσης ένα βήμα πάρα πέρα βρίσκοντας πως ο τρόπος που έτυχε επανεξέτασης η αίτηση της αιτήτριας, υπήρξε εντελώς εσφαλμένος. Εφόσον, αναφέρεται, η πρώτη απόφαση λήφθηκε από παράνομο όργανο ότι διαμείφθηκε έχει εξαφανιστεί.

Έπρεπε, διαπιστώνει το Δικαστήριο, κατά τη δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου, η αίτηση να εξεταστεί εξ’ υπαρχής πράγμα που δεν έγινε, γι’ αυτό και ακύρωση την απόφαση για απόρριψη της αίτησης.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More