Tuesday, September 17, 2024
Home » Διευθυντής Βουλής: Μπάχαλο 16 χρόνων – Ακόμη πέφτουν αποφάσεις, δικαίωση Γεωργιάδη

Διευθυντής Βουλής: Μπάχαλο 16 χρόνων – Ακόμη πέφτουν αποφάσεις, δικαίωση Γεωργιάδη

0 comments

Διευθυντής Βουλής: Μπάχαλο 16 χρόνων – Ακόμη πέφτουν αποφάσεις, δικαίωση Γεωργιάδη

Δεκαέξι χρόνια μετά την προκήρυξη της θέσης του γενικού διευθυντήτης Βουλής, παιδεύονται ακόμα οι επηρεαζόμενοι με δικαστικές διαδικασίες να βρουν ο καθένας το δίκαιο του.

Στις 9 Ιανουαρίου 2024 το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του έστειλε πίσω στο Διοικητικό Δικαστήριο να επανεξετάσει την προσφυγή υποψηφίου για προαγωγή που είχε απορρίψει, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε δικαίωμα αφού δεν προσέβαλε την πρώτη προαγωγή.

Συγκεκριμένα, η θέση του γενικού διευθυντή της Βουλής είχε προκηρυχθεί αρχικά το Σεπτέμβριο του 2008. Πρόκειται για θέση πρώτου διορισμού και προαγωγής. Τη θέση διεκδίκησαν ως προαγωγής η Βασιλική Αναστασιάδου και ο Σωκράτης Σωκράτους, ενώ ο Γιαννάκης Γεωργιάδης, ως πρώτου διορισμού.

Προήχθη ο κ. Σωκράτους. Εναντίον της προαγωγής του καταχωρίστηκε προσφυγή από την κ. Αναστασιάδου. Η προαγωγή ακυρώθηκε το 2012, επειδή η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) βάσισε την επιλογή της, παρά την προφανή αρχαιότητα της, στην οριακή διαφορά μεταξύ των δύο κατά την προφορική συνέντευξη. Ακολούθησαν εφέσεις από τον κ. Σωκράτους και από τη Δημοκρατία. Οι εφέσεις απορρίφθηκαν ενώ στις διαδικασίες εκείνες ο κ. Γεωργιάδης δεν είχε λάβει μέρος.

Κατά την επανεξέταση προήχθη και πάλι, αναδρομικά από την 1.1.2009, η κ. Αναστασιάδου. Εναντίον της απόφασης αυτής καταχωρίστηκε προσφυγή από τον κ. Σωκράτους αλλά, αυτή τη φορά και από τον κ. Γεωργιάδη. Οι προσφυγές απορρίφθηκαν γι’ αυτό και οι δύο καταχώρησαν τις εφέσεις που εξέτασε το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Στην απόφασή του την περασμένη Δευτέρα, το Συνταγματικό απέρριψε την προσφυγή Σωκράτους που αφορούσε το μεταπτυχιακό της κ. Αναστασιάδου και αποδέχτηκε την έφεση Γεωργιάδη, διαφωνώντας με το πρωτόδικο Δικαστήριο ότι αυτός δεν ενομιμοποιείτο να εγείρει τους λόγους που προέβαλε, εφόσον δεν είχε εμπλακεί από την αρχή κατά της προαγωγής του κ. Σωκράτους.

Το παράπονο του, αναφέρει το Δικαστήριο, το οποίο εν τέλει εστιάζεται σε παραγνώριση, κατά τρόπο αναιτιολόγητο από την ΕΔΥ, όπως ισχυρίζεται, του μεταπτυχιακού διπλώματος που κατέχει σχετικά με τα καθήκοντα της θέσης, ως επιπρόσθετου και υπέρτερου προσόντος, παρέμεινε χωρίς δικαστική κρίση. Συνεπώς η προσφυγή του θα πρέπει παραπεμφθεί στο Διοικητικό Δικαστήριο, ώστε υπό την ίδια σύνθεση να εξεταστεί το ζήτημα που παρέμεινε, όπως το έχουμε προσδιορίσει.

Σημειώνεται ότι και οι δύο από τους τρεις ενδιαφερόμενους έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More