Home » «Δεν θα πετύχουν τον στόχο τα νέα παραπεμπτικά αν δεν συνεργαστούμε» – Έκκληση ΟΑΥ για όριο 10 ημέρων

«Δεν θα πετύχουν τον στόχο τα νέα παραπεμπτικά αν δεν συνεργαστούμε» – Έκκληση ΟΑΥ για όριο 10 ημέρων

0 comment

«Δεν θα πετύχουν τον στόχο τα νέα παραπεμπτικά αν δεν συνεργαστούμε» – Έκκληση ΟΑΥ για όριο 10 ημέρων

«Δεν θα πετύχουμε τον στόχο μας εάν δεν συνεργαστούμε όλοι. Γιατροί, ασθενείς και ΟΑΥ», τόνισε μιλώντας στο philenews, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Άθως Τσινωντίδης κάνοντας έκκληση προς του πολίτες να επιδείξουν υπομονή μέχρι να λειτουργήσει σωστά το νέο σύστημα που θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο και αφορά τα παραπεμπτικά προς ειδικούς γιατρούς.

«Με τα νέα παραπεμπτικά που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από αύριο και θα είναι δύο κατηγοριών: «επείγοντα» και «ρουτίνας», όπως έχει αποφασιστεί, έχουμε στόχο να εξυπηρετήσουμε από τη μια τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν ένα επείγον πρόβλημα και από την άλλη να διευκολύνουμε τους γιατρούς μας οι οποίοι θα γνωρίζουν εκ των προτέρων την κατάσταση ενός ασθενούς που απευθύνεται σε αυτούς και θα κάνουν ανάλογα τον προγραμματισμό τους έχοντας ως προτεραιότητα τα επείγοντα περιστατικά».

«Θεωρούμε ότι ήδη οι γιατροί μας, σε μεγάλο βαθμό το έκαναν αυτό, αλλά πλέον προχωρούμε ένα βήμα πιο κάτω διότι τώρα με τεκμηριωμένο πλέον τρόπο οι προσωπικοί μας γιατροί θα μπορούν να καθοδηγούν πιο σωστά και τους ειδικούς γιατρούς του συστήματος», είπε ο κ. Τσινωντίδης και πρόσθεσε: «Ως πρώτη ενημέρωση, έχουμε δώσει και στους γιατρούς το διάστημα των δέκα ημερών. Δηλαδή τα επείγοντα παραπεμπτικά πρέπει να διευθετούνται σε διάστημα δέκα ημερών από την έκδοση τους. Ωστόσο, θεωρώ ότι όλοι διαθέτουμε τη λογική να κατανοήσουμε ότι, οι γιατροί μας, κυρίως οι πιο δημοφιλείς γιατροί έχουν ήδη συμπληρωμένα τα ραντεβού τους για τον επόμενο μήνα, μπορεί και για περισσότερο. Για αυτό το λόγο μέχρι να ισορροπήσει το νέο σύστημα πρέπει να τους δώσουμε χρόνο. Είμαι σίγουρος ότι τα πολύ επείγοντα περιστατικά δεν θα μείνουν πίσω και θα συνεχίσουν να τυγχάνουν της έγκαιρης της μεταχείρισης που χρειάζονται».

Απευθυνόμενος στους προσωπικούς γιατρούς του ΓεΣΥ, ο κ. Τσινωντίδης ανέφερε: «Παράκληση και στους προσωπικούς μας γιατρούς να αξιοποιήσουν σωστά το εργαλείο που έχουν τώρα στα χέρια τους και να προχωρούν στην σωστή σήμανση των παραπεμπτικών ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών τους».

«Επίσης και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό», είπε, «και οι δικαιούχοι μας οφείλουν να δέχονται και να σέβονται την κρίση του γιατρού τους ο οποίος είναι ο άνθρωπος που έχει και τη γνώση και την αρμοδιότητα για να κρίνει το κατά πόσον ένα περιστατικό είναι επείγον ή όχι. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις όταν έχουμε πολύ επείγοντα περιστατικά οι προσωπικοί γιατροί βοηθούν και στην διευθέτηση ραντεβού με ειδικό χωρίς να είναι υποχρέωση τους να το κάνουν».

Ως εκ τούτου, κατέληξε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΟΑΥ, «αντιλαμβανόμαστε ότι ευθύνη για να πετύχει το σύστημα με τα νέα παραπεμπτικά έχουμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε διότι εάν οι δικαιούχοι πιέζουν τους γιατρούς να χαρακτηρίσουν τα παραπεμπτικά τους επείγοντα ή κάποιοι γιατροί δεν ανταποκρίνονται στον χαρακτηρισμό που έχει το επείγον παραπεμπτικό, σημαίνει ότι δεν θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise