Home » Γι’ αυτό στην Κύπρο και την Ελλάδα δεν προλαβαίνει η προειδοποίηση να μας γλιτώσει από μεγάλους σεισμούς 

Γι’ αυτό στην Κύπρο και την Ελλάδα δεν προλαβαίνει η προειδοποίηση να μας γλιτώσει από μεγάλους σεισμούς 

0 comment

Γι’ αυτό στην Κύπρο και την Ελλάδα δεν προλαβαίνει η προειδοποίηση να μας γλιτώσει από μεγάλους σεισμούς

Η προηγμένη τεχνολογία στην Ιαπωνία, έστειλε ταχύτατα προειδοποιήσεις και στάθηκε ικανή να σταματήσει τρένα που έτρεχαν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, αλλά και να εκκενώσει ολόκληρες περιοχές, με επαγγελματίες αλλά και απλούς πολίτες να κινητοποιούνται και να λαμβάνουν άμεσα μέτρα προστασίας με την εκδήλωση του μεγάλου σεισμού των 7,6 ρίχτερ την πρωτοχρονιά.

Το γεγονός σχολιάζει στο philenews podcast o καθηγητής διαχείρισης καταστροφών και Πρόεδρος του οργανισμού Αντισεισμικού σχεδιασμού και προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να λειτουργήσει σε Κύπρο και Ελλάδα εξαιτίας των μικρών αποστάσεων και της ταυτόχρονης εκδήλωσης των σεισμικών ή παλιρροϊκών φαινομένων.

Ερωτηθείς για τα πυρηνικά εργοστάσια και την παγκόσμια ανησυχία, ο κύριος Λέκκας σημειώνει ότι, μια αστοχία στις λεπτομέρειες, μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές καταστροφές, μεγέθους της Φουκουσίμα. Περιγράφει δε και την αυξημένη σεισμικότητα που υπάρχει στην Ελλάδα η οποία καταγράφεται ως η πρώτη και την Κύπρο η οποία είναι η τέταρτη χώρα στην Ευρώπη, με αυξημένη σεισμικότητα. Θίγει δε την αναγκαιότητα βελτίωσης των όποιων συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More