Monday, September 9, 2024
Home » Βιολογικός Σταθμός Λυμάτων Πάφου: Τερματίσθηκε ο εφιάλτης της δυσοσμίας

Βιολογικός Σταθμός Λυμάτων Πάφου: Τερματίσθηκε ο εφιάλτης της δυσοσμίας

0 comments

Βιολογικός Σταθμός Λυμάτων Πάφου: Τερματίσθηκε ο εφιάλτης της δυσοσμίας

Ο εφιάλτης που βίωσαν το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού οι υπηρεσίες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου Πάφου, μεγάλο μέρος του Δήμου Γεροσκήπου, των κοινοτήτων της περιοχής του αεροδρομίου και της τουριστικής περιοχής Κάτω Πάφου, από την δυσοσμία του Βιολογικού Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων Πάφου, έχει πλέον εκλείψει.

Η έντονη δυσοσμία, η οποία οφειλόταν στην απόθεση λάσπης από την επεξεργασία των υλικών, τερματίσθηκε ήδη με αποτέλεσμα την σταδιακή εξάλειψη της πρωτοφανούς δυσοδίας.

Οι αρμόδιοι του ΣΑΠΑ αναγνωρίζουν ότι όντως πήρξε δυσοσμία ασυνήθιστη στα 15 χρόνια λειτουργίας του σταθμού. Το φαινόμενο αυτό, εξήγησαν, οφειλόταν σε συγκέντρωση αποξηραμένης λάσπης η οποία υπό κανονικές συνθήκες μεταφέρεται από ιδιωτική εταιρεία στο Βασιλικό, όπου καίγεται σε κλίβανο, το προηγούμενο όμως διάστημα ο διαχειριστής της μονάδας την είχε αποθηκεύσει γιατί υπήρχαν προβλήματα με τον εργολάβο μεταφοράς. Λόγω και των θερινών συνθηκών που επικρατούσαν υπήρξε έντονη δυσοσμία, η οποία πλέον έχει εκλείψει αφού ο εργολάβος που διαχειρίζεται τη μονάδα φρόντισε να απομακρύνει την λάσπη και έκανε την κατάλληλη κάλυψη στο έδαφος με ασβέστη.

Διαβεβαίωσαν δε, ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο το οποίο δεν έχει να κάνει με προβληματική λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού, που όπως τόνισαν λειτουργεί σωστά και παράγει το νερό τριτοβάθμιας επεξεργασίας στο οποίο ανά εβδομάδα γίνονται αναλύσεις και είναι εντός προτύπων και προδιαγραφών.

Το πρόβλημα προκάλεσε και την μετάβαση στο χώρο της μονάδας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, που εξέτασαν το θέμα και παρακάθησαν σε σύσκεψη με τους αρμόδιους της μονάδας. Οι βουλευτές είχαν τονίσει στη σύσκεψη εκείνη ότι δεν πρέπει μόνο να εφαρμόζουμε νομοθεσίες αλλά θα πρέπει να εργαζόμαστε με τρόπο συνειδησιακό και με αίσθημα ηθικής υποχρέωσης έναντι όλων των συνανθρώπων μας. Η κοινοβουλευτική Επιτροπή αξιολόγησε ως πολύ θετικό το γεγονός της ανακύκλωσης του νερού στον σταθμό της Αχέλειας και τόνισε ότι στον Βιολογικό Σταθμό υπάρχει μονάδα που παράγει βιοαέριο και ότι θα πρέπει να εμπλουτιστεί το ενεργειακό μείγμα αυτής της μονάδας με τρόπο που να κερδίζει και μέσω φωτοβολταϊκών την δική της ενέργεια.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More