Home » Βαφεάδης: 500 λεωφορεία καθηλώθηκαν μέχρι να βάλουν σύστημα πυρόσβεσης

Βαφεάδης: 500 λεωφορεία καθηλώθηκαν μέχρι να βάλουν σύστημα πυρόσβεσης

0 comment

Βαφεάδης: 500 λεωφορεία καθηλώθηκαν μέχρι να βάλουν σύστημα πυρόσβεσης

Πεντακόσια λεωφορεία (περίπου τα μισά από όσα χρησιμοποιούνται για μεταφορά μαθητών και επαγγελματιών) επηρεάστηκαν σήμερα από την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών να θέσει εκτός υπηρεσίας όσα οχήματα διενεργούν δημόσιες μεταφορές.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης, εκτός από μαθητές, έχουν επηρεαστεί και εργαζόμενοι στην Πάφο αλλά και υπεραστικές διαδρομές.

Ο Υπουργός εξήγησε ότι οι εταιρείες έχουν αποδεχθεί την απόφαση για απόσυρση όλων των λεωφορείων τα οποία δεν διαθέτουν σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης. Η διαφωνία τους έγκειται στο ότι οι εταιρείες θεωρούν πως η δημόσια σύμβαση την οποία έχουν υπογράψει αφορά μόνο τα καινούργια λεωφορεία και όχι και τα παλαιότερα.

Λεπτό σημείο το οποίο αναδεικνύει και θέμα ευθυνών, όπως προκύπτει από τις αναφορές του κ. Βαφεάδη, είναι ότι τα λεωφορεία που δεν διαθέτουν το εν λόγω σύστημα, επιθεωρήθηκαν και εγκρίθηκαν από τις υπηρεσίες του κράτους, σύμφωνα με τον ισχυρισμό των εταιρειών.

Ο κ. Βαφεάδης πρόσθεσε πως όποιο λεωφορείο τοποθετεί το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης θα επιστρέφει στην κυκλοφορία.

Ο υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε απαράδεκτο αυτό που συνέβη, απολογήθηκε στους πολίτες και ζήτησε υπομονή ώστε να παρθούν τα δέοντα μέτρα ασφαλείας για όλα ανεξαιρέτως τα λεωφορεία.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More