Home » Βέτο Δημάρχων Λατσιών – Γερίου: Δεν είναι ρατσιστές αλλά δεν θέλουν άλλους ξένους

Βέτο Δημάρχων Λατσιών – Γερίου: Δεν είναι ρατσιστές αλλά δεν θέλουν άλλους ξένους

0 comment

Βέτο Δημάρχων Λατσιών – Γερίου: Δεν είναι ρατσιστές αλλά δεν θέλουν άλλους ξένους

Διαστάσεις πρωτοφανούς κοινωνικού αναβρασμού προσδίδουν στην αντίθεση δημοτών τους στη δημιουργία δομών ανηλίκων, οι δήμαρχοι Λατσιών και Γερίου με κοινή επιστολή τους προς την υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Μαριλένα Ευαγγέλου.

Οι δήμαρχοι Λατσιών και Γερίου, Χρίστος Πιτταράς και Νεόφυτος Παπαλαζάρου, αναφέρονται επίσης σε κλιμακούμενες αντιδράσεις κατοίκων των δύο Δήμων.

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή Πιτταρά-Παπαλαζάρου, υπό τον τίτλο «Ενδεχόμενο δημιουργίας πρόσθετων δομών σε Λατσιά και Γέρι», καταγράφονται τα ακόλουθα: «Αναφερόμαστε στο πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια των εκατέρωθεν δημόσιων τοποθετήσεων μας, των κλιμακούμενων αντιδράσεων των κατοίκων μας με αποκορύφωμα την κοινή συγκέντρωση η οποία διοργανώθηκε από την Ομάδα Πρωτοβουλίας στις 4/11/2023 με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών καθώς και της πρόσφατης συζήτησης του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών στις 23/11/2023, επιτρέψετε μας να σημειώσουμε τα εξής:

-Οι διαστάσεις του κοινωνικού αναβρασμού τόσο στον Δήμο Λατσιών όσο και στον Δήμο Γερίου,είναι πρωτοφανείς. Καθημερινά, λαμβάνονται δεκάδες μηνύματα από δημότες/πολίτες, είτε για πληροφόρηση είτε για εκδήλωση της διαμαρτυρίας τους στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέων δομών εντός των ορίων των δύο Δήμων.

Ενεργήσατε πίσω απ’ την πλάτη μας

-Η ελλιπής, αρχικά, ενημέρωση από πλευράς της Πολιτείας, οι κοινωνικές αντιλήψεις και η πάσχουσα εμπιστοσύνη του κοινού προς το Κράτος αναφορικά με τη διαχρονική αντιμετώπιση και χειρισμό των προκλήσεων τις οποίεςεπιφέρουν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές, αποτελούν τους γενεσιουργούς παράγοντες της υπό αναφορά κοινωνικής αντίδρασης».

Έχουμε αλλοδαπούς χρόνια τώρα

Οι δύο δήμαρχοι σημειώνουν, πως στα Λατσιά και στο Γέρι, διαμένουν εδώ και χρόνια, εκατοντάδες αλλοδαποί, νόμιμα διαμένοντες στην Δημοκρατία και πλήρως ενταγμένοι στο κοινωνικό γίγνεσθαι, χωρίς μέχρι σήμερα να διαπιστωθεί οποιοδήποτε ρατσιστικό επεισόδιο ή οποιαδήποτε ξενοφοβική συμπεριφορά.

Παράλληλα οι δύο δήμαρχοι ισχυρίζονται, πως «οι λόγοι της εναντίωσης των Δημοτικών Συμβουλίων (των δύο Δήμων) και της συντριπτικής πλειονότητας των κατοίκων, δεν σχετίζονται ούτε θα επιτρέψουμε να διασυνδεθούν με ανοίκεια προς τον πολιτισμό μας αισθήματα, κίνητρα ή επιδιώξεις».

Κτίζουν πάνω στο «κτίΖΩ»

Οι κ. Πιτταράς και Παπαλαζάρου, προσθέτουν: «Όπως έχουμε επαναλάβει πολλάκις, τη δεδομένη περίοδο καθώς και μεσομακροπρόθεσμα, στον Δήμο Λατσιών, κατεξοχήν απαρτιζόμενο από πρόσφυγες του 1974, υλοποιείται το κυβερνητικό σχέδιο «ΚτιΖΩ» το οποίο έχει επηρεάσει και θα συνεχίζει να επηρεάζει σημαντικό μέρος του δημοτικού πληθυσμού. Όπως γνωρίζετε, έχουν ήδη εκκενωθεί 5 εκ των 39 πολυκατοικιών στους κυβερνητικούς οικισμούς, με τους διαμένοντες να εξωθούνται σε υποχρεωτική μεταστέγαση ενώ, με τους ελέγχους στατικής επάρκειας και των υπόλοιπων πολυκατοικιών, ο αριθμός των επηρεαζόμενων κατοίκων θα πολλαπλασιαστεί».

Βεβαρημένο το Γέρι

Εξάλλου, όσον αφορά τον Δήμο Γερίου αναφέρεται, πως είναι ακρωτηριασμένος από τη νεκρή ζώνη, έντονα βεβαρημένος από βιομηχανικές μονάδες βαριάς οχληρίας καθώς και της κτηνοτροφικής περιοχής και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων δομών είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταδικάσει την προσπάθεια ισόρροπης και ολοκληρωμένης ανάπτυξης η οποία επιχειρείται τα τελευταία χρόνια.

Και η επιστολή, καταλήγει: «Ως εκ των πιο πάνω, καθώς και του γεγονότος ότι ήδη φιλοξενούνται όπως γνωρίζετε στους Δήμους μας σημαντικός αριθμός δομών κοινωνικής ενσωμάτωσης/προστασίας, επαναλαμβάνουμε την κάθετη μας αντίθεση και αναμένουμε διαβεβαιώσεις ή/και απόσυρση των προθέσεων του Κράτους, ώστε να καταστεί εφικτή η επάνοδος στους κανονικούς ρυθμούς ζωής για τους δημότες μας».

Η επιστολή κοινοποιείται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην πρόεδρο της Βουλής, στον υπουργό Εσωτερικών και στους ηγέτες των εν τη Βουλή κομμάτων.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More