Home » Αστυνομία ή Τροχονομία έξω από κάθε εκπαιδευτήριο ζητούν στην Πάφο

Αστυνομία ή Τροχονομία έξω από κάθε εκπαιδευτήριο ζητούν στην Πάφο

0 comment

Αστυνομία ή Τροχονομία έξω από κάθε εκπαιδευτήριο ζητούν στην Πάφο

Έξω από κάθε νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο του Δήμου Πάφου, κατά τις ώρες αιχμής, θα πρέπει να βρίσκεται σχολικός τροχονόμος και να υπάρχει φυσική, ενεργή και αποτελεσματική παρουσία της Τροχαίας της Αστυνομίας και της Τροχονομίας του Δήμου Πάφου, προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφαλής μετάβαση και αποχώρηση των παιδιών από αυτά.

Σχετική πρόταση κατέθεσε στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου ο δημοτικός σύμβουλος της ΕΔΕΚ, Φίλιππος Φιλίππου, με αφορμή την αύξηση όπως υποστηρίζει της οδικής παραβατικότητας και των ατυχημάτων κυρίως σε διαβάσεις πεζών, με θύματα μαθητές και γονείς μαθητών έξω από τα σχολεία.

Ο Δήμος Πάφου πρέπει να δράσει αστραπιαία, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη μείωση των τροχαίων αυτών δυστυχημάτων και να θέσει ξεκάθαρο στόχο η Πάφος να προστατεύσει τη μαθητιώσα νεολαία της, επισημαίνει σε σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε προς το σώμα.

Σε αυτά τα πλαίσια, αναφέρει ο κ. Φιλίππου, ο Δήμος Πάφου πρέπει να αναλάβει την οργάνωση μιας ευρείας σύσκεψης με όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως η Αστυνομία, η Τροχαία Πάφου, κρατικά τμήματα κι υπηρεσίες, η Σχολική Εφορεία και η Τροχονομία του Δήμου, με σκοπό να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προς την κατεύθυνση αυτή. Θα πρέπει να εντοπίσουμε τα πραγματικά αίτια, να υλοποιήσουμε ριζικές λύσεις, τονίζει, στη βάση στοχευμένης και εντονότερης αστυνόμευσης, προληπτικών ελέγχων, ολοκληρωμένης σηματοδότησης και καλλιέργεια κουλτούρας των οδηγών. Η παρέμβαση αυτή, αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος της ΕΔΕΚ, θα πρέπει να έχει προτεραιότητα τις περιοχές όλων των σχολείων και εστιάζοντας περισσότερο στις ώρες αιχμής.

Πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι δεν αρκεί μονάχα ένας σχολικός τροχονόμος, εκεί και όπου υπάρχει, ούτε ένα σταθμευμένο περιπολικό κοντά σε ένα σχολείο, επισημαίνει. Χρειάζεται έξω από όλα τα σχολεία κοντά σε όλες τις διαβάσεις πεζών, κατά τις ώρες αιχμής, να υπάρχει ενεργή δράση από τροχονόμους του Δήμου Πάφου και φυσική παρουσία και ενεργότερη δράση από την Αστυνομία για πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε οδικής παραβίασης για να μπορούν όλα τα παιδιά να κινούνται με ασφάλεια από και προς το σπίτι τους.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More