Home » Αποκαλυπτικό: Τα 7 μέτρα για τη βία στα σχολεία που αποφάσισε σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτικό: Τα 7 μέτρα για τη βία στα σχολεία που αποφάσισε σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας

0 comment

Αποκαλυπτικό: Τα 7 μέτρα για τη βία στα σχολεία που αποφάσισε σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας

Επτά μέτρα με στόχο την αντιμετώπιση της βίας και παραβατικότητας στους σχολικούς χώρους, που παρουσιάζεται σε έξαρση, αποφάσισε η ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του philenews, οι αποφάσεις, που λήφθηκαν μετά από κατάθεση απόψεων όλων των παρευρισκόμενων, είναι οι ακόλουθες:

  1. Αύξηση της φρούρησης και εστιασμένος και συστηματικότερος έλεγχος σε σχολεία υψηλού κινδύνου, με προοπτική για εφαρμογή του μέτρου σε περισσότερα σχολεία. Επαναξιολόγηση του τρόπου επιλογής των εταιρειών και των ατόμων φρούρησης των σχολείων.
  2. Εγκατάσταση προηγμένων συστημάτων παρακολούθησης στα σχολεία μέσω καμερών, σε πλήρη συνεννόηση με την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
  3. Ενίσχυση του φωτισμού σε όλα τα σχολεία κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  4. Άνοιγμα των σχολείων κατά τη διάρκεια του μη εργάσιμου χρόνου, με στοχευμένες δράσεις/ δραστηριότητες και σε συνεννόηση με τις οικείες Σχολικές Εφορείες.
  5. Προώθηση συγκεκριμένων εναλλακτικών προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας και παραβατικότητας στα σχολεία.
  6. Προώθηση όλων των μέτρων παιδαγωγικής ενδυνάμωσης των σχολείων, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.
  7. Έναρξη συζήτησης για τη χρήση κινητών τηλεφώνων εντός του σχολικού χώρου κατά τον εργάσιμο χρόνο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αρχηγός της Αστυνομίας και στελέχη του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και οι πρόεδροι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και της Επιτροπής Σχολικών Εφορειών. Συμμετείχαν επίσης η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) οι διευθυντές Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, η προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και η προϊστάμενη της Επιτροπής Αγωγής Υγείας και Πολιτότητας. Στη σύσκεψη είχαν κληθεί και εκπρόσωποι της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More