Sunday, December 22, 2024
Home » Αποκαλυπτικό: Για τέσσερις μήνες στα κατεχόμενα ο 58χρονος Ιρανός με τα οκτώ ονόματα

Αποκαλυπτικό: Για τέσσερις μήνες στα κατεχόμενα ο 58χρονος Ιρανός με τα οκτώ ονόματα

0 comments

Αποκαλυπτικό: Για τέσσερις μήνες στα κατεχόμενα ο 58χρονος Ιρανός με τα οκτώ ονόματα

Όταν στις 10 του Δεκεμβρίου ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, εξέφραζε προβληματισμό για το ρόλο των κατεχομένων σε σχεδιαζόμενα τρομοκρατικά κτυπήματα σε βάρος Ισραηλινών στην Κύπρο, είχε συγκεκριμένα δεδομένα υπόψιν του. Δεδομένα τα οποία τέθηκαν ενώπιον των κυπριακών Αρχών και αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ».

Ο άνθρωπος που φέρεται να διαδραμάτισε ρόλο για την προσφάτως αποτραπείσα εγκληματική ενέργεια εναντίον Ισραηλινού επιχειρηματία στη Λεμεσό και να συμμετείχε πριν από περίπου έναν χρόνο σε απόπειρα δολοφονίας του, επίσης Ισραηλινού επιχειρηματία, Ιτζίκ Μοσέ στη Γεωργία (Νοέμβριος 2022), για μήνες φερόταν να βρισκόταν στην κατεχόμενη Κύπρο. Πληροφορίες τον παρουσίαζαν να χρησιμοποιούσε τα κατεχόμενα ως βάση του για να έχει καθοριστικές επαφές με διάφορα πρόσωπα που έχουν διασυνδεθεί με τρομοκρατικές ενέργειες.

Το όνομα με το οποίο προσδιορίζεται η ταυτότητά του -αλλά δεν φαίνεται να είναι το πραγματικό του- είναι το «Μοχαμάντ Ρεζά Εμπαντί Αραμπλού». Ωστόσο, ο τελευταίος κατά τη δράση του την τελευταία δεκαετία χρησιμοποιεί σωρεία διαφορετικών ονομάτων και τηλεφωνικών αριθμών.

Αυτά τα στοιχεία, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η εφημερίδα μας, είναι σε γνώση της Αστυνομίας Κύπρου και διαβιβάστηκαν από υπηρεσίες που συνεργάζονται μαζί της. Κάποια απ΄ αυτά, μάλιστα, αναδείχθηκαν μέσα από τις δικαστικές διαδικασίες σε βάρος δυο Ιρανών αιτητών ασύλου, 38 και 51 ετών, αντιστοίχως, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Κύπρο στις 3 Νοεμβρίου με την υποψία ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Ισραηλινό επιχειρηματία κάτοχο κυπριακού διαβατηρίου, υποβοηθούμενοι από τον Αραμπλού.

Εν καιρώ πανδημίας

Ο Αραμπλού φέρεται να είχε έρθει στην Κύπρο κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού και να βρισκόταν για περίπου τέσσερις μήνες στα κατεχόμενα. Η ίδια πληροφόρηση αναφέρει, μάλιστα, πως είχε κατ΄ ιδίαν επαφές με συμπατριώτες του στις μη ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές.

Όπως σημειώσαμε, πιστεύεται ότι ο σκοπός του ερχομού του στο νησί μας ήταν ο σχεδιασμός τρομοκρατικού κτυπήματος σε βάρος του Ισραηλινού, ο οποίος απέκτησε κυπριακή υπηκοότητα και διέμενε μόνιμα στην Λεμεσό, όπου δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο των ακινήτων και της ανάπτυξης γης. Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης της εν λόγω υπόθεσης, ο Αραμπλού είχε συναντηθεί με έναν εκ των δυο υπόπτων που είχαν συλληφθεί στις 3 Νοεμβρίου του 2023. Ο λόγος για 51χρονο Ιρανό (δεύτερος ύποπτος) μόνιμο κάτοικο Κύπρου.

Για την ακρίβεια, ο Αραμπλού και ο 51χρονος φέρονται να είχαν κατ΄ ιδίαν συζήτηση σε καζίνο των κατεχομένων. Ήταν ήδη καλά γνωστοί και είχαν επαφές από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Σύμφωνα πάντα με δοθείσα μαρτυρία, ο Αραμπλού και ο 51χρονος γνωρίστηκαν το 2011 στη Γεωργία, ενώ μιλούσαν και τηλεφωνικώς τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μάλιστα, η Αστυνομία Κύπρου εξασφάλισε πληροφόρηση που λέει ότι οι προαναφερθέντες από την περασμένη άνοιξη είχαν συχνά επικοινωνία. Επιπλέον, ο 51χρονος που συνελήφθη στις αρχές του Νοεμβρίου συνομιλούσε σε τακτική βάση με τον Μοχαμάντ Ρεζά Εμπαντί Αραμπλού μέσω της πλατφόρμας What’s App. Αυτό φανερώνει περιεχόμενο τηλεπικοινωνιακών δεδομένων που έχει το ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας, το οποίο διερευνά την υπόθεση.

Την ίδια στιγμή ο Αραμπλού είναι καταχωρημένος σε σύστημα της Αστυνομίας Κύπρου από το 2016 με σύσταση να παρακολουθείται διακριτικά. Ο λόγος ήταν ότι θεωρείτο άτομο που θα μπορούσε να προβεί σε τρομοκρατική ενέργεια.

«58χρονος» με ιστορικό

Ο 58χρονος, όπως τον παρουσιάζει ένα από τα δυο διαβατήριά του που είδαν το φως της δημοσιότητας από ισραηλινά ΜΜΕ (δημοσίευμα εφημερίδας Yedioth Ahtonoth – 10/12/2023), εμφανίζεται να έχει συχνά επαφές με Ιρανούς στο εξωτερικό και κυρίως στη Γεωργία, όπου φαίνεται να ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα. Τα ίδια δημοσιεύματα τον «φωτογραφίζουν» ως στέλεχος του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης (θεωρείται η ελίτ των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων) με οργανωτικό, μάλιστα, ρόλο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Μοχαμάντ Ρεζά Εμπαντί Αραμπλού παρουσιάζεται να έχει ιδιαίτερο ιστορικό, το οποίο,δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, ότι παραπέμπει σε ταινίες δράσης με πράκτορες μυστικών υπηρεσιών. Οι πρώτες αξιοπερίεργες του ενέργειες τοποθετούνται στο 2011.
Πιστεύεται ότι τότε προέβη σε σχεδιασμό εγκληματικής ενέργειας στην πρωτεύουσα της χώρας, την Τιφλίδα. Δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσον πρόκειται για μια από τις τρεις φερόμενες απόπειρες που επιχειρήθηκαν τα τελευταία χρόνια εναντίον του γεννημένου στην Γεωργία Ισραηλινού επιχειρηματία, Ιτζίκ Μόσε.

Το σίγουρο είναι ότι υπηρεσίες ασφαλείας κρατών και σχετικά δημοσιεύματα (Iran International -16/01/2023) τον έχουν συνδέσει άμεσα με την σχετικά πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του Μόσε τον Νοέμβριο του 2022. Ο εν λόγω επιχειρηματίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη διπλωματία του Ισραήλ στην Ανατολική Ευρώπη.

Από Αρχές ασφαλείας, προβάλλεται η θέση, λοιπόν, ότι ο Αραμπλού συμμετείχε στο κύκλωμα που φέρεται να σχεδίαζε να δολοφονήσει τον προαναφερθέντα και μάλιστα όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», πληροφορίες οι οποίες ήρθαν σε γνώση της κυπριακής Αστυνομίας, τον φέρουν «να μεσολάβησε ώστε ένας Πακιστανός στη Γεωργία να δώσει πιστόλι σε Ιρανό για να σκοτώσει Ισραηλινό».

Κατά τις εξετάσεις του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου για την υπόθεση του σχεδιασμού της δολοφονίας Ισραηλινού επιχειρηματία στη Λεμεσό πριν από ένα μήνα, προέκυψε ότι ο Αραμπλού είναι γνωστός με άλλα επτά ονόματα, ενώ φέρεται να χρησιμοποιεί τουλάχιστον 12 διαφορετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς.

Ο 58χρονος (αυτή είναι η ηλικία του βάσει της ημερομηνίας γέννησης που αναγράφεται σε ένα από τα διαβατήριά του), δεν είναι ξεκάθαρο πού διαμένει. Μαρτυρία τον θέλει ναδραστηριοποιείται στην Γεωργία, ενώ άλλες πηγές πληροφόρησης τον φέρουν να είναι εγκατεστημένος με την οικογένειά του στο Αζερμπαϊτζάν.

Φέρεται, ακόμη, να παρουσιαζόταν από τρίτο πρόσωπο ως αντικαθεστωτικός επιχειρηματίας που δεν μπορούσε να ταξιδέψει για την πατρίδα του το Ιράν. Μαρτυρία προσώπου το οποίο ισχυρίστηκε ότι τον γνώριζε, ανέφερε πως έκανε εισαγωγές δορυφορικών κεραιών στο Ιράν από τη Σιγκαπούρη.

51χρονος σχετίζεται με την κατασκευή πλαστών ταυτοτήτων στα κατεχόμενα

Ο ρόλος του Μοχαμάντ Ρεζά Εμπαντί Αραμπλού ήρθε στην επιφάνεια όταν αποκαλύφθηκε υπόθεση («Καθημερινή» Κύπρου, 10/12/2023) για σχέδιο τρομοκρατίας σε βάρος Ισραηλινών συμφερόντων στην Κύπρο, το οποίο απετράπη χάρη στη συνεργασία Αστυνομίας Κύπρου με υπηρεσίες του εξωτερικού. Όπως είχε δημοσιευτεί, η Αστυνομία Κύπρου συνέλαβε δυο Ιρανούς στις αρχές Νοεμβρίου, οι οποίοι λάμβαναν καθοδήγηση από τον Αραμπλού σκοπεύοντας να δολοφονήσουν Ισραηλινούς πολίτες στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Με βάση τα όσα γνωρίζει ο «Φ» για την υπόθεση, η Αστυνομία Κύπρου στις 3/11/2023 προέβη στη σύλληψη δυο Ιρανών που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο, ενός 38χρονου και ενός 51χρονου. Ο φερόμενος στόχος σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε το ΤΑΕ Αρχηγείου ενώπιον δικαστηρίου, ήταν Ισραηλινός επιχειρηματίας (real estate), κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Λεμεσό.

Ο 38χρονος συλληφθείς εργοδοτήθηκε από υπεργολάβο του Ισραηλινού επιχειρηματία για εργασίες σε ένα κτήριο, αλλά φέρεται να μην έλαβε το ποσό που του οφειλόταν. Έτσι φέρεται να απαίτησε τα χρήματα από τον Ισραηλινό επιχειρηματία. Ο 38χρονος, ταυτόχρονα, φερόταν να έχει τηλεφωνικές επαφές με τον Μοχαμάντ Ρεζά Εμπαντί Αραμπλού.

Εντύπωση προκαλούν τα όσα υποστηρίζει η Αστυνομία Κύπρου για τον 51χρονο συλληφθέντα. Ο τελευταίος παρουσιάζεται να πηγαινοέρχεται στα κατεχόμενα, να έχει παράνομες δραστηριότητες εκεί, αλλά και να ταξιδεύει συχνά στη Γεωργία. Ταυτόχρονα, το ΤΑΕ Αρχηγείου φέρεται να τον έχει συνδέσει με τον Αραμπλού, ο οποίος θεωρείται ως στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Παραθέτουμε κάποια σημεία που παρουσίασε το ΤΑΕ Αρχηγείου για τον 51χρονο ενώπιον Δικαστηρίου για σκοπούς έκδοσης διατάγματος προσωποκράτησής του:

  • Άλλαξε το όνομά του σε αραβικό όταν ήρθε στην Κύπρο.
    -Δηλώνει αντικαθεστωτικός Ιρανός, αλλά φέρεται να έχει στενές σχέσεις με την Πρεσβεία του Ιράν.
  • Γνωρίζεται εδώ και πέραν της μιας δεκαετίας με τον Αραμπλού.
  • Πληροφορία υπηρεσίας τον φέρει να έχει παράνομες δραστηριότητες στα κατεχόμενα και να ασχολείται εκεί με την κατασκευή πλαστών εγγράφων.
  • Έχει εταιρεία στην Τιφλίδα, όπου φέρεται να σχετίζεται με πράκτορες των Φρουρών της Επανάστασης.
  • Όταν εκτελέστηκε ένταλμα έρευνας στην οικία του στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων 11 κινητά τηλέφωνα και 12 τηλεφωνικές κάρτες (sim).
  • Ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία που έχει στην Τιφλίδα εξυπηρετεί Ιρανούς που πάνε στη Γεωργία, διεκπεραιώνοντας για λογαριασμό τους έγγραφα παραμονής στην εν λόγω χώρα.
  • Επικοινωνούσε με τηλεφωνικούς αριθμούς που φέρονται να ανήκουν στον Μοχαμάντ Ρεζά Εμπαντί Αραμπλού.

Για τους δυο υπόπτους Ιρανούς,τον 38χρονο και τον 51χρονο, οι κυπριακές Αρχές εξέδωσαν διατάγματα κράτησης και απέλασης. Οι δυο ύποπτοι φέρονται με ένδικα μέσα να επιχείρησαν ανατροπή των σε βάρος τους δεδομένων και την παραμονή τους στη Δημοκρατία.

Πάντως, αυτή είναι η δεύτερη πανομοιότυπη υπόθεση που απασχολεί τις κυπριακές Αρχές τους τελευταίους έξι μήνες. Θυμίζουμε ότι όπως είχε αποκαλύψει ο «Φ» στις 25/6/2023, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, την συγκεκριμένη περίοδο είχε αποτραπεί «τρομοκρατική ενέργεια στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είχε στόχο, όπως εκτιμάται, τη δολοφονία πολιτών εβραϊκής καταγωγής». Αυτό είχε επιτευχθεί χάρη σε συντονισμένες ενέργειες υπηρεσίας πληροφοριών της Δημοκρατίας σε συνεργασία με δυτικούς εταίρους. Και σε εκείνη την περίπτωση στο κάδρο ήταν οι κατεχόμενες περιοχές.

Ο Κώστας Βενιζέλος που υπέγραφε το δημοσίευμα, σημείωνε: «Πρόκειται για ένα δίκτυο τρομοκρατών, που φαίνεται να αξιοποιούν πλήρως τα κατεχόμενα από όπου και στέλνονται στρατολογημένοι τους στις ελεύθερες περιοχές από σημεία, που δεν ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία». Η είδηση τελικά επιβεβαιώθηκε και από την υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ. Η τελευταία είχε ανακοινώσει λίγες ημέρες αργότερα τη σύλληψη του Γιουσέφ Σιαχαμπαζί Αμπασαλίλου, τον οποίο θεωρούσε εγκέφαλο της τρομοκρατικής επιχείρησης που φέρεται να σχεδιάστηκε από τις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες με πρόθεση να πλήξουν ισραηλινούς στόχους στην Κύπρο.

Διάψευση από πρεσβεία του Ιράν

Για ένα συνεχές έντονο παιχνίδι μεταξύ Ισραήλ και Ιράν σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών, μιλούν όσοι παρακολουθούν στενά τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Ένα παιχνίδι που άναψε για τα καλά μετά τη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ Μαχαµπαντί, τον Νοέμβριο του 2020. Η δολοφονική ενέδρα σε βάρος του αποδόθηκε στη Μοσάντ. Από τότε το Ιράν παρουσιάζεται από την κυβέρνηση του Ισραήλ να έχει επιχειρήσει σε πολλές περιπτώσεις να προβεί ανεπιτυχώς σε πλήγματα κατά Ισραηλινών συμφερόντων σε διάφορες χώρες.

Η Τεχεράνη, ωστόσο, δεν αποδέχεται τον ρόλο που της αποδίδεται. Είναι ενδεικτική και η αντίδραση της Πρεσβείας του Ιράν όταν ο γράφων στις 17/02/2022 είχε προχωρήσει σε δημοσίευμα με αντικείμενο τη σύλληψη οκτώ προσώπων στην Κωνσταντινούπολη λίγες ημέρες προηγουμένως. Τα εν λόγω άτομα σύμφωνα με την Σαμπάχ, υπό την καθοδήγηση του Yasin Taheremamkendi, ο οποίος έχει κατονομαστεί ως Ιρανός αξιωματούχος υπηρεσίας πληροφοριών του Ιράν, φέρονται να σχεδίαζαν την δολοφονία του 75χρονου Τουρκοϊσραηλινού επιχειρηματία Γιάιρ Γκέλερ.

Η εν λόγω υπόθεση είχε συσχετιστεί από πολλά ΜΜΕ με τη σύλληψη του 38χρονου τότε Ορχάν Ασάντοφ στη Λευκωσία (27/9/2021), ο οποίος μήνες προηγουμένως κατηγορήθηκε ότι σχεδίαζε τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος Ισραηλινού επιχειρηματία και ανθρώπων του περιβάλλοντός του (η υπόθεση εκδικάζεται από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας). Η Πρεσβεία του Ιράν στη Λευκωσία έξι μέρες μετά το ρεπορτάζ μας είχε επέμβει τονίζοντας ότι τα όσα δημοσιεύτηκαν για πράκτορες του Ιράν που έδρασαν σε Κύπρο και Τουρκία δεν ευσταθούν. «Τέτοιες αναφορές, χωρίς αμφιβολία, δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τις μακροχρόνιες και εγκάρδιες σχέσεις μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και της Κυπριακής Δημοκρατίας», κατέληγε η ανακοίνωση.

Το Ιράν τήρησε πανομοιότυπη στάση και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Είχε διαψεύσει τα όσα ανακοίνωσε η Μοσάντ τον περασμένο Ιούνιο μετά τη σύλληψη του Αμπασαλίλου που φερόταν να σχεδιάζει κτύπημα στην Κύπρο, ενώ η Πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα έκανε λόγο για αβάσιμες κατηγορίες όταν τον Μάρτιο του 2023 δημοσιεύματα, με αφορμή τη σύλληψη δυο Πακιστανών, έκαναν λόγο για εξάρθρωση ιρανικού δικτύου που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων.

Η υπόθεση της νιτρικής αμμωνίας

Η Κύπρος αποτέλεσε πολλές φορές στο παρελθόν πεδίο για… επίλυση διαφορών που αφορούν τη Μέση Ανατολή:

  • Τον Μάιο του 2015 η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη 26χρονου από τον Λίβανο, μέλους της Χεζμπολάχ. Ο τελευταίος καταδικάστηκε τον Ιούνιο του ίδιου έτους σε 6ετή φυλάκιση για συμμετοχή σε σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές ενέργειες (σε βάρος ισραηλινών συμφερόντων εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας). Συμμετείχε στη φύλαξη και μεταφορά των 8,2 τόνων νιτρικής αμμωνίας που εντοπίστηκαν σε οικία στη Λάρνακα (Άγιοι Ανάργυροι) και με τις οποίες θα μπορούσε να ισοπεδωθεί ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Επρόκειτο για 447 χάρτινα κιβώτια που περιείχαν 65.573 συσκευασίες με νιτρική αμμωνία. Ο καταδικασθείς 26χρονος τότε Hussein Bassam Abdallah, από τον Λίβανο, είχε παραδεχθεί ενοχή στις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση. Τα αδικήματα είχαν διαπραχθεί από το 2012 μέχρι τις 27 Μαΐου 2015.
  • Στις 07/07/2012 διαβιβάστηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι Hossam Taleb YAACOUB, 24 ετών, από το Λίβανο, κάτοχος διαβατηρίου Λιβάνου και διαβατηρίου Σουηδίας ήταν μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης και προτίθεται να προβεί σε τρομοκρατική ενέργεια εναντίον Ισραηλινών ή άλλων ξένων ευρωπαϊκών αντιπροσωπειών που βρίσκονται στην Κύπρο. Την ίδια μέρα συνελήφθη από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού. Σε κατάθεση, ομολόγησε ότι είναι μέλος της οργάνωσης Hezbollah και ότι επισκέφθηκε την Κύπρο συνολικά τέσσερις φορές, πάντοτε με συγκεκριμένες αποστολές από την Hezbollah του Λιβάνου. Καταδικάστηκε στις 21/03/2013 από το Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων.
  • Στις 25 Σεπτεμβρίου του 1985 τρεις ισραηλινοί, δυο άνδρες και μια γυναίκα, δολοφονήθηκαν σε σκάφος στην μαρίνα της Λάρνακας από τρία μέλη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ). Τότε οι Ισραηλινοί «απάντησαν» με βομβαρδισμό του αρχηγείου της ΟΑΠ στην Τυνησία…
  • Στις 25/01/1973 δολοφονήθηκε ο εκπρόσωπος της Φατάχ στην Κύπρο Χουσεΐν Μπασίρ κι ενώ διέμενε στο ξενοδοχείο «Ολύμπικ». Πράκτορες της Μοσάντ φέρονται να τοποθέτησαν εκρηκτικά κάτω από το κρεβάτι του. Οι Ισραηλινοί θεωρούσαν τον Μπασίρ μέλος του «Μαύρου Σεπτέμβρη».
  • Στις 15/021988 οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να υλοποίησαν σχέδιο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ΟΑΠ, μετά από έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου τους στη Λεμεσό.
  • Στις 11/05/1988: Παλαιστίνιοι προκάλεσαν τραγωδία στο κέντρο της Λευκωσίας όταν επιχείρησαν ανεπιτυχώς να σταθμεύσουν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην πρωτεύουσα. Λόγω μεταξύ τους κακής συνεννόησής τους, σημειώθηκε έκρηξη στο γεφύρι του Πεδιαίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν άλλα 19. Έχασαν τη ζωή τους ένας εκ των δύο δραστών και δύο ανυποψίαστοι Ελληνοκύπριοι, μία γυναίκα (Ροδούλα Σιαμίδου) και ένας άνδρας (Ανδρέας Φράγκος).

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00