Tuesday, October 8, 2024
Home » Απελπισμένοι στη Γερμανία Κύπριοι γονείς που πρέπει να είναι δίπλα στο παιδί τους

Απελπισμένοι στη Γερμανία Κύπριοι γονείς που πρέπει να είναι δίπλα στο παιδί τους

0 comments

Απελπισμένοι στη Γερμανία Κύπριοι γονείς που πρέπει να είναι δίπλα στο παιδί τους

Απελπισμένοι, χωρίς εισοδήματα, με το παιδί τους σοβαρά άρρωστο σε μια ξένη χώρα κύπριοι γονείς αποτάθηκαν στο Παρατηρητήριο Ασθενών ζητώντας βοήθεια. Βρίσκονται στη Γερμανία από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το μόλις 5 μηνών παιδί τους διαγνώστηκε με το σπάνιο νεφρωσικό σύνδρομο Denis Drash (DDS) και παραπέμφθηκε σε νοσοκομείο του Βερολίνου από το υπουργείο Υγείας, μετά τη νοσηλεία του στο Μακάριο νοσοκομείο.

Όπως έκριναν οι γιατροί, το μωρό πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού με την πάροδο ενός ή δύο ετών, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης του.

«Στο Βερολίνο ήρθαμε μετά από απόφαση του αρμόδιου Ιατροσυμβουλίου στην Κύπρο και τα έξοδα θεραπείας και νοσηλείας του παιδιού μας καλύπτονται από το κράτος μέσω του υπουργείου Υγείας», αναφέρουν στο παράπονο που υπέβαλαν στο Παρατηρητήριο Ασθενών της ΟΣΑΚ οι γονείς. Ωστόσο, προσθέτουν, τα έξοδα για την διαμονή και τη διατροφή της υπόλοιπης οικογένειας είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν από τους ίδιους αφού στην Γερμανία βρίσκονται και οι δύο γονείς με σχεδόν μηδενικά εισοδήματα.

«Δυστυχώς, η φύση της ασθένειας, δεν επιτρέπουν ασφαλή πρόβλεψη για την ολοκλήρωση της θεραπείας» ανέφεραν οι γονείς, εκφράζοντας την ελπίδα, να υπάρξει σύντομα κάποια εξέλιξη ώστε «να μπορέσουμε έτσι να επιστρέψουμε στην Κύπρο και στις επαγγελματικές απασχολήσεις μας».

Υπενθυμίζεται ότι μετά από αίτημα τηςΟμοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου και παρέμβαση της Βουλής, η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει με συμπληρωματικό προϋπολογισμό εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 και σε αυτόν θα περιλάβει και κονδύλι για την κάλυψη εξόδων που αφορούν τους συνοδούς κυπρίων ασθενών που παραπέμπονται στο εξωτερικό για εξειδικευμένες εξετάσεις και επεμβάσεις.

Το Παρατηρητήριο της ΟΣΑΚ, κατά τον μήνα Δεκέμβριο δέχθηκε συνολικά 24 παράπονα. Τα περισσότερα αφορούσαν την ταλαιπωρία των ασθενών στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, την μη ένταξη φαρμάκων στοΓεΣΥ ή τις ελλείψεις φαρμάκων αλλά και τη δυσκολία που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην προσπάθεια τους να προγραμματίσουν ραντεβού με ειδικό γιατρό τουΓεΣΥ.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More