Home » Ανατροπή καταδίκης από Εφετείο: Η φυλάκιση 22 μηνών έγινε 3 χρόνια για θανατηφόρο δυστύχημα

Ανατροπή καταδίκης από Εφετείο: Η φυλάκιση 22 μηνών έγινε 3 χρόνια για θανατηφόρο δυστύχημα

0 comment

Ανατροπή καταδίκης από Εφετείο: Η φυλάκιση 22 μηνών έγινε 3 χρόνια για θανατηφόρο δυστύχημα

To Εφετείο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου Λεμεσού η οποία αφορούσε καταδίκη 22 μηνών σε 35χρονο οδηγό, σχετικά με τον θάνατο της 62χρονης Marta Tyorjanne από την Ουγγαρία, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 7ης Δεκεμβρίου 2022, στον παραλιακό δρόμο Γερμασόγειας.

Το Εφετείο έκρινε ότι η ποινή που είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο για το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς κατά παράβαση του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα, ήταν έκδηλα ανεπαρκής. Έτσι, αύξησε την ποινή φυλάκισης από 22 μήνες σε 3 χρόνια.

Έφεση κατά της πρωτοδίκης απόφασης άσκησε ο Γενικός Εισαγγελέας με μοναδικό λόγο ότι η καταδίκη ήταν έκδηλα ανεπαρκής. Το Εφετείο επικύρωσε τον λογο έφεσης, ότι δηλαδή η ποινή φυλάκισης στον 35χρονο ήταν έκδηλα ανεπαρκής, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν ικανοποιεί τους σκοπούς του Νόμου, δεν προστατεύει το κοινό, δεν είναι αποτρεπτική και δεν αντανακλά τη σοβαρότητα του αδικήματος της πρόκλησης θανάτου εξ αμέλειας. Επισημάνθηκε ακόμη ότι η επιβληθείσα ποινή στέλνει λανθασμένα μηνύματα στους επίδοξους παραβάτες, ιδιαίτερα για τέτοια αδικήματα που βρίσκονται σε τόσο μεγάλη έξαρση όπως τα θανατηφόρα δυστυχήματα.

Την υπόθεση χειρίστηκε εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας, τόσο πρωτόδικα όσο και ενώπιον του Εφετείου, η δημόσια κατήγορος Κωνσταντίνα Χατζηκωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο Λεμεσού είχε επιβάλει στις 19 Ιανουαρίου 2023, ποινή φυλάκισης 22 μηνών στον κατηγορούμενο στο αδίκημα της πρόκλησης θανάτου εξ αμέλεια

Έτρεχε, πέρασε με κόκκινο και βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ

Το φοβερό θανατηφόρο που στέρησε τη ζωή στη 62χρονη Marta Tyorjanne από την Ουγγαρία, μητέρα δύο παιδιών, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα χειρότερα δυστυχήματα που καταγράφηκαν στην επαρχία Λεμεσού τα τελευταία χρόνια. Η άτυχη γυναίκα έσβησε στην άσφαλτο λίγα λεπτά αφότου σχόλασε από την εργασία της. Το δυστύχημα έγινε στις 7 Δεκεμβρίου 2022 όταν το όχημα του 35χρονου με συνοδηγό 27χρονη κατευθυνόταν ανατολικά επί της Οδού Γεωργίου Βασιλέως. Στη συμβολή της οδού Παναγιώτη Τσαγγάρη, ο 35χρονος οδηγώντας με μεγάλη ταχύτητα, δεν σταμάτησε στο κόκκινο φανάρι και συγκρούστηκε βίαια με το όχημα της 62χρονης η οποία επιχειρούσε να εισέλθει στην παραλιακή με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Καθοριστικοί παράγοντες του θανατηφόρου, η αυξημένη ταχύτητα σε συνδυασμό με κατανάλωση αλκοόλ και παραβίαση κόκκινου σηματοδότη.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise