Thursday, July 11, 2024
Home » Αναπαράσταση του φρικτού θανατηφόρου δυστυχήματος με ιδίου τύπου οχήματα – Τι θα πράξουν οι εμπειρογνώμονες

Αναπαράσταση του φρικτού θανατηφόρου δυστυχήματος με ιδίου τύπου οχήματα – Τι θα πράξουν οι εμπειρογνώμονες

0 comment

Αναπαράσταση του φρικτού θανατηφόρου δυστυχήματος με ιδίου τύπου οχήματα – Τι θα πράξουν οι εμπειρογνώμονες

Αργά απόψε το βράδυ έχει προγραμματιστεί από την Τροχαία Λεμεσού η αναπαράσταση του φρικτού θανατηφόρου που σημειώθηκε μισή ώρα μετά την έλευση του νέου έτους και είχε ως αποτελέσματα να βρουν ακαριαίο θάνατο τέσσερις συνάνθρωποί μας.

Πέραν από τις επιτόπιες εξετάσεις στη σκηνή του θανατηφόρου το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, οι εμπειρογνώμονες της Τροχαίας Λεμεσού επιχειρούν απόψε να διαλευκάνουν ακόμη περισσότερο τις συνθήκες του φοβερού θανατηφόρου και να εξάγουν ακριβή συμπεράσματα για τη συμπεριφορά των δύο οδηγών, τις συνθήκες που επικρατούσαν τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης και φυσικά να εξακριβώσουν την ταχύτητα του 44χρονου οδηγού που εμβόλισε το μικρό κόκκινο όχημα της 27χρονης Ευανθίας.

Στην αναπαράσταση θα χρησιμοποιηθούν ιδίου τύπου και μάρκας οχήματα με αυτά της τραγωδίας τα οποία αναμένεται να κινηθούν εντός του δρόμου, στο σημείο της συμβολής των οδών Γιάννου Κρανιδιώτη και Αγίας Αναστασίας. Βεβαίως, δεν θα υπάρξει σύγκρουση, ωστόσο, θα γίνουν εξετάσεις για το πώς κινήθηκαν τα δύο οχήματα πριν από τα φώτα τροχαίας, σε πραγματικό χρόνο, αφού θα γίνει η χρήση των φωτεινών σηματοδοτών.

Θα καταμετρηθούν επίσης οι χρόνοι των φώτων τροχαίας και συγκεκριμένα πόσα λεπτά ήταν πράσινο και για τους δύο. Επίσης, θα μετρηθεί η απόσταση που είχαν στην διασταύρωση και πώς κινήθηκαν πριν από τη μοιραία σύγκρουση. Οι επιτόπιες εξετάσεις θα γίνουν και στο σημείο μηδέν, δηλαδή, στο σημείο της σφοδρής σύγκρουσης εντός της συμβολής της Οδού Γιάννου Κρανιδιώτη, με βόρεια κατεύθυνση. Θα εξεταστεί η ορατότητα που είχαν και οι δύο οδηγοί στο σημείο που βρίσκονταν πριν και στο σημείο της σύγκρουσης, ενώ θα γίνουν εξετάσεις κατά πόσο υπήρξε οτιδήποτε που να εμπόδιζε την ορατότητα των οδηγών.

Η διερεύνηση και η αναπαράσταση θα καταδείξει τις αρχικές και τις τελικές θέσεις των οχημάτων μέχρι το σημείο σύγκρουσής τους. Με την αναπαράσταση οι εξεταστές της Τροχαίας Λεμεσού θα είναι σε θέση να εξάγουν ασφαλές συμπεράσματα για τα ακριβή γεγονότα του θανατηφόρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξεταστές της Τροχαίας Λεμεσού έχουν στην κατοχή τους ένα πολύ σημαντικό και αδιάσειστο τεκμήριο. Πρόκειται για το βίντεο ντοκουμέντο από τη σφοδρή σύγκρουση. Τόσο από την αναπαράσταση όσο και από το βίντεο θα εξακριβωθεί η ταχύτητα του 44χρονου οδηγού με την οποία εμβόλισε το μικρό σαλούν όχημα.

Ο δρόμος Λεμεσού – Πλατρών με βόρεια κατεύθυνση από τα φώτα τροχαίας της Αρχής Αδειών μέχρι και τη συμβολή των οδών Γιάννου κρανιδιώτη και Αγίας Αναστασίας θα αποκοπεί για τη διέλευση των οχημάτων. Οι οδηγοί που θα θελήσουν να μεταβούν προς το Τρόοδος πρέπει να κάνουν χρήση του δρόμου Αγίας Φύλας ενώ η κάθοδος της Γιάννου Κρανιδιώτη δεν θα επηρεάζεται αφού θα είναι στην κυκλοφορία. Να σημειωθεί πως κατά την αναπαράσταση, μέλη της Τροχαίας Λεμεσού θα προβαίνουν σε λήψη φωτογραφιών.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More