Home » Ανακαινίζεται και τριπλασιάζεται το ΤΑΕΠ Λάρνακας

Ανακαινίζεται και τριπλασιάζεται το ΤΑΕΠ Λάρνακας

0 comment

Ανακαινίζεται και τριπλασιάζεται το ΤΑΕΠ Λάρνακας

Την πιο μεγάλη πληγή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, που είναι το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ), θέλει να κλείσει ο ΟΚΥπΥ, που ανακαινίζει το ισόγειο του παλαιού κτηρίου με σκοπό, όπως αναφέρει, τηδημιουργία ενός υπερσύγχρονου χώρου παροχής Πρώτων Βοηθειών. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν εντός του 2024.

Για την κατάσταση που επικρατεί στις Πρώτες Βοήθειες του νοσοκομείου Λάρνακας δέχονται πολλά παράπονα τόσο ο οργανισμός, όσο και ο Σύνδεσμος Ασθενών, ενώ έγιναν και καταγγελίες στην Αστυνομία. Με το πέρας των εργασιών, τουλάχιστον σε θέμα υποδομών, οι χώρος θα αλλάξει ριζικά, αφού θα τριπλασιαστεί με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν, επίσης, τη δημιουργία νέας Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων, Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας, ολική ανακαίνιση του Ακτινολογικού Τμήματος και γραφειακών χώρων. Σ’ ό,τι αφορά στο ΤΑΕΠ θα επεκταθεί και θα καταλάβει και τον χώρο των πρώην εξωτερικών ιατρείων, που χρησιμοποιείται πλέον για περιστατικά Covid, καθώς και τον χώρο του πρώην φαρμακείου. Αυτήν τη στιγμή οι Πρώτες Βοήθειες του νοσοκομείου Λάρνακας καταλαμβάνουν χώρο 310τ.μ., ο οποίος θ’ αυξηθεί στα 1.115τ.μ. όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αναβάθμισης. Το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, θα διαθέτει δύο εισόδους, που θ’ αποτελούνται από προθάλαμο με διπλές γυάλινες θύρες. Στην ανατολική πλευρά θα κατασκευαστεί και νέος ανελκυστήρας φορείων με προθάλαμο που θα ενώνει το ΤΑΕΠ με το υπόλοιπο νοσοκομείο, ώστε να διευκολυνθούν οι εισαγωγές των ασθενών στα διάφορα τμήματα.

Η νέα Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων θα βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του κτηρίου και θα έχει ανεξάρτητη είσοδο, για πιθανούς ασθενείς με λοιμώδη νοσήματα. Εκεί θα γίνεται διαλογή κι εάν βρεθούν θετικοί σε κάποιο λοιμώδες νόσημα θα μένουν προσωρινά στους θαλάμους απομόνωσης, μέχρι την ασφαλή μεταφορά τους στην εξειδικευμένη μονάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο ΟΚΥπΥ αναφέρει σε ανακοίνωση πως προχώρησε σε ειδικές διαρρυθμίσεις για την καλύτερη και ασφαλή εξυπηρέτηση του κοινού που επισκέπτεται το Νοσοκομείο. «Ο ΟΚΥπΥ καλεί το κοινό να επιδείξει κατανόηση κατά την διάρκεια των εργασιών και ενημερώνει ότι το ΤΑΕΠ συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More