Friday, September 20, 2024
Home » Αναγκαιότητα οι νέες σχολικές μονάδες το 2024 στην Πάφο

Αναγκαιότητα οι νέες σχολικές μονάδες το 2024 στην Πάφο

0 comments

Αναγκαιότητα οι νέες σχολικές μονάδες το 2024 στην Πάφο

Η αναγκαιότητα για άμεση έναρξη των διαδικασιών για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων στην Πάφο, μπαίνει ξανά στο τραπέζι με την αρχή της νέας χρονιάς. Τόσο το ΑΚΕΛ, όσο και ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Χρύσανθος Σαββίδης, προχώρησαν ήδη σε παραστάσεις για το θέμα επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα αποκτά ήδη πολύ πιεστική και επείγουσα μορφή.

Το ΑΚΕΛ σε αναοίνωση του επισημαίνει ότι η ανέγερση του νέου Νικολαϊδειου Γυμνασίου και η ανακαίνιση του Ζ’ Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο της Πάφου, έχει ήδη καθυστερήσει για ένα και πλέον χρόνο από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που δόθηκαν το 2019, επισημαίνει σε ανακοίνωση του το κόμμα.

Για την ιστορία η συγκεκριμένη πρόταση που έπρεπε να υλοποιηθεί αποτελεί πρόταση του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος η οποία έγινε αποδεκτή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επισημαίνει το ΑΚΕΛ.

Πρόσφατα ο Δήμαρχος Πάφου άλλαξε στάση εγείροντας προσκόμματα που δυσχεραίνουν την υλοποίηση του σχεδιασμού και οδηγούν ουσιαστικά στο κλείσιμο του Ζ’ Δημοτικού, τονίζει.

Το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενώ θα έπρεπε ήδη να τρέξει τις διαδικασίες για υλοποίηση του σχεδιασμού αντί να αρκείται σε ανταλλαγή επιστολών με το Υπουργείο Εσωτερικών, τη Διαχείριση Τ/Κ Περιουσίων και τον Δήμο Πάφου, την ώρα που μαθητές και εκπαιδευτικοί ασφυκτιούν σε υπερπλήρη σχολεία.

Το ΑΚΕΛ κάνει επίσης λόγο για καταγγελίες για την λειτουργία μετακινούμενων τμημάτων και την ύπαρξη λυόμενων αιθουσών στο Νικολαϊδειο Γυμνάσιο, στο Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου και στο Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου.

Είναι αναγκαία είναι και η ανέγερση νέου δημοτικού και νηπιαγωγείου στα δημοτικά όρια Πάφου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, στην οποία τονίζεται ότι όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στον Δήμο Πάφου είναι υπερπλήρη, ενώ έχουν καταργηθεί τα πλείστα εργαστήρια τα οποία χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας.

Το ΑΚΕΛ καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών ως Κηδεμόνα των Τ/Κ Περιουσίων, όπως προχωρήσει άμεσα στην παραχώρηση του χώρου που προκύπτει από την απομάκρυνση του πρατηρίου πετρελαιοειδών στο κέντρο της Πάφου για τους σκοπούς ανέγερσης του νέου Νικολαϊδειου Γυμνασίου. Το συντομότερο δυνατόν θα πρέπει να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες για να ολοκληρωθεί η μεταστέγαση του Νικολαϊδειου Γυμνασίου και ανακαίνιση του Ζ’ Δημοτικού εντός του 2024, καταλήγει.

Από πλευράς του ο βουλευτής Πάφου και αντιπρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, Χρύσανθος Σαββίδης, υπέβαλε ερωτήματα μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, σχετικά με την δημιουργία νέων σχολικών μονάδων στην Επαρχία Πάφου.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι αναμένει από την αρμόδια Υπουργό ενημέρωση για το πού βρίσκεται η συγκεκριμένη απόφαση για σχεδιασμό νέων σχολικών μονάδων στην επαρχία Πάφου και ποια είναι τα σχετικά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων.

Ο κ. Σαββίδης, τόνισε για πολλοστή φορά ότι τα δημόσια εκπαιδευτήρια της Πάφου έρχονται αντιμέτωπα με το πρόβλημα του υπερπληθυσμού και πρέπει άμεσα να δημιουργηθούν νέες σχολικές μονάδες.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More