Monday, September 9, 2024
Home » Αναβολή στη δική για τον φόνο στις Φυλακές – Ζητά μετάφραση στα κουρδικά της Τουρκίας

Αναβολή στη δική για τον φόνο στις Φυλακές – Ζητά μετάφραση στα κουρδικά της Τουρκίας

0 comments

Αναβολή στη δική για τον φόνο στις Φυλακές – Ζητά μετάφραση στα κουρδικά της Τουρκίας

Αναβλήθηκε η χθεσινή δικάσιμος για την υπόθεση που αφορά τον τραγικό θάνατο του 41χρονου Τουρκοκύπριου, Τανσού Τσιντάν, στις Κεντρικές Φυλακές στις 27 Οκτωβρίου του 2022.

Ο 30χρονος Τούρκος κουρδικής καταγωγής, Βεισί Μπαντούρ, ο οποίος κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης του 41χρονου, ζήτησε όπως αλλάξει ο μεταφραστής. Φέρεται να ανέφερε πως θέλει πιστή μετάφραση στα κουρδικά της Τουρκίας. Έτσι, η υπόθεση αναβλήθηκε για σήμερα ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα και να συνεχιστεί η διαδικασία. Ο Μπαντούρ δεν είναι η πρώτη φορά που θέτει θέμα μετάφρασης.

Μέχρι στιγμής, στηδίκη έχουν καταθέσει έξι μάρτυρες κατηγορίας. Για την υπόθεση κατηγορούνται άλλα τέσσερα πρόσωπα. Πρόκειται για ένα άτομο που εξέτιε ποινή φυλάκισης, ενόσω διαπράχθηκε το έγκλημα και τρεις Ελληνοκύπριους δεσμοφύλακες. Ο πρώτος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατοχή και προμήθεια ποσότητας ναρκωτικών, κατά την επίδικη περίοδο που σημειώθηκε το έγκλημα.

Οι δύο δεσμοφύλακες αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες με την πιο σοβαρή να είναι αυτή της ανθρωποκτονίας. Οι άλλες δύο κατηγορίες είναι πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος. Ο τρίτος δεσμοφύλακας που ήταν και ο προϊστάμενος τους και βρισκόταν στο φρουραρχείο κατά τα επίδικα γεγονότα, αντιμετωπίζει μόνο τις δυο τελευταίες κατηγορίες.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονταν ακόμη δύο πρόσωπα που κατά τα επίδικα γεγονότα κρατούνταν στις Κεντρικές Φυλακές. Πρόκειται για τον Τούρκο Κ. Ντ. και τον Σύρο Α.Α., αντίστοιχα, οι οποίοι καταδικάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2022 μετά από παραδοχή τους σε κατηγορίες που αφορούν (1) πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και (2) τη χρήση ναρκωτικών (μεθαμφεταμίνη και κάνναβη, αντίστοιχα). Αμφότεροι κατηγορούνταν αρχικά και για ανθρωποκτονία, που τους είχε απαγγελθεί διαζευκτικά μαζί με το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Όπως προέκυψε από τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως αυτά έγιναν γνωστά μέσω της καταδικαστικής απόφασης για τους δυο προαναφερθέντες, ο δράστης της δολοφονίας του Τσιντάν φέρεται να βασάνισε και να σκότωσε τον 41χρονο Τουρκοκύπριο στις Κεντρικές Φυλακές (27/10) για προσωπικούς λόγους. Στα γεγονότα της ετυμηγορίας, αναφέρεται πως ο δράστης (η Κατηγορούσα Αρχή δεν τον κατονόμασε, αλλά αναφερόταν γενικά σε «πρόσωπο») είχε την εντύπωση πως σε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τσιντάν, υπήρχαν μηνύματα με γυμνές φωτογραφίες και βίντεο της συζύγου του.

Και επειδή ο Τσιντάν δεν θυμόταν τον κωδικό του e-mail του ώστε να έχει πρόσβαση ο δράστης, ο τελευταίος βασάνιζε τον 41χρονο επί δύο ημέρες. Με βάση πάντα τη δικαστική απόφαση, ο δράστης με ένα σίδερο μήκους 10 εκ. και πλάτους 2 εκ., το οποίο ήταν αιχμηρό και κοφτερό, κτυπούσε το θύμα (26/10). Του προκάλεσε βαθιά κοψίματα (κάτω από το μάτι και τα γόνατα), ενώ κάρφωσε το εν λόγω αντικείμενο σε διάφορα μέρη του σώματός του προκαλώντας αιμορραγία. Το θύμα φερόταν να κλαίει και να αρνείτο, ενώ δεν θυμόταν τους κωδικούς.

Την επομένη, ο βασανισμός συνεχίστηκε, με το θύμα να δέχεται κτυπήματα με άλλα αιχμηρά αντικείμενα (όπως μεταλλικό σύρμα).

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More