Home » Αναβολή στην υπόθεση Καλογερόπουλου λόγω μαρτυρικού υλικού – Υπό κράτηση μέχρι τη Δευτέρα οι 4 κατηγορούμενοι

Αναβολή στην υπόθεση Καλογερόπουλου λόγω μαρτυρικού υλικού – Υπό κράτηση μέχρι τη Δευτέρα οι 4 κατηγορούμενοι

0 comment

Αναβολή στην υπόθεση Καλογερόπουλου λόγω μαρτυρικού υλικού – Υπό κράτηση μέχρι τη Δευτέρα οι 4 κατηγορούμενοι

Με αναφορά ότι παραδόθηκε ελλιπές μαρτυρικό υλικό στους δικηγόρους των τεσσάρων πλέον κατηγορουμένων 41, 44, 22 και 21 ετών, η υπόθεση της δολοφονίας τουΘανάση Καλογερόπουλου, ορίστηκε στις 27 Νοεμβρίου, για να αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης για την κράτηση των πελατών τους.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η δικαστής παρέπεμψε την υπόθεση σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, η οποία ορίστηκε για εκδίκαση δύο μήνες μετά, στις 23 Ιανουαρίου 2024.

Για πρώτη φορά και οι τέσσερις κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Εντός και εκτός της αίθουσας του Δικαστηρίου βρισκόταν δεκάδες πάνοπλα μέλη της ΜΜΑΔ και του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού. Την ίδια ώρα φίλοι και συγγενείς του Καλογεροπουλο παρευρέθηκαν για άλλη μια φορά στο Δικαστήριο.

Στο βαρύ κοινό κατηγορητήριο των τεσσάρων προσώπων περιλαμβάνονται τα αδικήματα της συνομωσίας για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και Β, κατοχή, μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών, εμπρησμό οχήματος και κλοπή. Να σημειωθεί ότι στα αδίκημα συμπεριλαμβάνεται και το άρθρο 20 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154, το οποίο αφορά αυτουργία.

Κατά την διαδικασία η Κατηγορούσα Αρχή ανάφερε ότι παρέδωσε μέρος του μαρτυρικού υλικού. Ο δικηγόρος του 4ου κατηγορούμενου με την σύμφωνη γνώμη και των υπολοίπων, ανάφερε ότι απουσιάζει μαρτυρικό υλικό από το φάκελο της υπόθεσης και για αυτό το λόγο δεν μπορούν να επιχειρηματολογήσουν για να αγορεύσουν για την κράτηση των πελατών τους. Σημείωσε ακόμη ότι στο φάκελο δεν συμπεριλαμβάνονται ημερολόγια ενεργείας, τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση της Κατηγορούσας Αρχής να τους προμηθεύσει πριν την παραπομπή, όλο το μαρτυρικό υλικό που υπάρχει.

Ο δικηγόρος σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει η μαρτυρία του εξεταστή της υπόθεσης, ενώ τόνισε απουσιάζουν σημαντικές καταθέσεις. «Δεν υπάρχει μαρτυρία πέραν από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης» ανέφερε.

Επιπρόσθετα έκανε αναφορά για τις συνθήκες που επικρατούν κατά την προσέλευσή τους στο δικαστήριο, σημειώνοντας ότι δέχονται προπηλακισμούς και γίνονται διάφορα αυτόφωρα αδικήματα και «η Αστυνομία δεν μας προστατεύει επαρκώς».

Το Δικαστήριο μετά και τα όσα τέθηκαν, σημείωσε ότι από το αντίγραφο του μαρτυρικού υλικού, υπολείπονται οι καταθέσεις μαρτύρων από 86 μέχρι 92.

Ακολούθως, όρισε νέα διαδικασία στις 27 Νοεμβρίου και διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι παραμένουν υπό κράτηση μέχρι τότε.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise