Friday, September 20, 2024
Home » Αλ Τζαζίρα: Ορίστηκε ημερομηνία για έναρξη ακροαματικής διαδικασίας

Αλ Τζαζίρα: Ορίστηκε ημερομηνία για έναρξη ακροαματικής διαδικασίας

0 comments

Αλ Τζαζίρα: Ορίστηκε ημερομηνία για έναρξη ακροαματικής διαδικασίας

Σε πέντε μήνες αρχίζει η ακρόαση της υπόθεσης που αφορά τις πολιτογραφήσεις δυο ξένων επενδυτών καθώς και την ενδεχόμενη κυπριοποίηση υποτιθέμενου Κινέζου επιχειρηματία όπως αυτή προβλήθηκε σε ρεπορτάζ του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου «Αλ Τζαζίρα».

ΤοΜόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στη σημερινή δικάσιμο όρισε την 10η Ιουνίου ως ημέρα έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας.

Στη σημερινή διαδικασία οτρίτος κατηγορούμενος, Αντώνης Αντωνίου, απάντησε ότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο δικηγόρος του Ανδρέας Πιττάτζιης ενημέρωσε το τριμελές δικαστικό σώμα ότι απέστειλε επιστολή, ζητώντας μέρος από το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής υπό τον Μύρωνα Νικολάτο (βλ. έρευνα για κατ΄ εξαίρεση πολιτογραφήσεις).

Ο κ. Πιττάτζης, βάσει των όσων ανέφερε, εντάσσει αυτό το αίτημα στο πλαίσιο της κοινοποίησης μαρτυρικού υλικού στην υπεράσπιση. Εξήγησε ότι μάρτυρες που κατέθεσαν ενόρκως στην επιτροπή Νικολάτου, θα καταθέσουν και στην παρούσα υπόθεση. Ζήτησε, επίσης, επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Γενικό Ελεγκτή, που, σύμφωνα με τη θέση του, φανερώνει ότι το κράτος εφάρμοζε όποια κριτήρια ήθελε ανά περίπτωση πολιτογράφησης.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, τοποθετούμενη ενώπιον Δικαστηρίου γι΄ αυτό το αίτημα ζήτησε χρόνο από το Δικαστήριο προκειμένου να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό, καθώς όπως εξήγησε μόλις ανέλαβε την υπόθεση. Να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρθηκε σήμερα και ενώπιον του τριμελούς Κακουργιοδικείου, υπήρξε αλλαγή των λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας που θα χειριστούν την υπόθεση.

Επιπλέον, ο Ανδρέας Πιττάτζης εισηγήθηκε όπως οριστεί ενδιάμεση ημερομηνία για να ξεκαθαριστούν με τις εκπροσώπους της κατηγορούσας Αρχής, κάποια ζητήματα με το μαρτυρικό υλικό. Στην ουσία ο κ. Πιττάτζης προτίθεται να κάνει από τη δική του πλευρά κάποια γεγονότα παραδεκτά (μαρτυρίες που δεν αγγίζουν την ουσία της υπόθεσης) κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να εξοικονομηθεί δικαστικός χρόνος, αφού δεν θα χρειαστεί να κληθούν κάποιοι μάρτυρες κατηγορίας. Το Δικαστήριο εν τέλει όρισε τη 15η Φεβρουαρίου για προγραμματισμό.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ο πρώην βουλευτής Χριστάκης Τζιοβάννης (τη νομική υπεράσπισή τους ανέλαβαν οι Χρίστος Τριανταφυλλίδης και Γιώργος Παπαϊωάννου, αντίστοιχα) και το διευθυντικό στέλεχος εταιρειών του τελευταίου, Αντώνης Αντωνίου. Ο Ανδρέας Πιττάτζης, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε στις 11 Νοεμβρίου και ανέλαβε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Αντωνίου.

Σημειώνεται ότι στο κατηγορητήριο της υπόθεσης περιλαμβάνονται πέντε κατηγορίες και αφορούν αδικήματα διαφθοράς (εμπορία επηρεασμού) και της συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More