Friday, September 20, 2024
Home » Ίσα με δύο λεωφορεία γεμάτα, ο κόσμος που πεθαίνει κάθε χρόνο στην Κύπρο από μικροβιακή αντοχή

Ίσα με δύο λεωφορεία γεμάτα, ο κόσμος που πεθαίνει κάθε χρόνο στην Κύπρο από μικροβιακή αντοχή

0 comments

Ίσα με δύο λεωφορεία γεμάτα, ο κόσμος που πεθαίνει κάθε χρόνο στην Κύπρο από μικροβιακή αντοχή

Κώδωνα κινδύνου για τη χρήση των αντιβιοτικών στην Κύπρο κρούει μέσω του philenews vodcast, ο Αναπληρωτής καθηγητής στο πρόγραμμα Φαρμακευτικής του ΤμήματοςΕπιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Χρίστος Πέτρου, παραθέτοντας τους θλιβερούς αριθμούς που θέλουν την Κύπρο να κατέχει πρωτιές στην ΕΕ, για τη χρήση των αντιβιοτικών και τις επιπτώσεις της αντιμικροβιακής αντοχής.

Δέκα άνθρωποι ανά εκατό χιλιάδες σε αναλογία πληθυσμού, πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Κύπρο, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου σε δύο λεωφορεία γεμάτα κόσμο, αναφέρει ο κύριος Πέτρου, λέγοντας ότι οι αριθμοί είναι τραγικοί σε σχέση με το πόσο μικρή χώρα είναι η Κύπρος.

Κάνει λόγο γιακακές πρακτικές από επαγγελματίες της Υγείας, αλλά και κακές συνήθειες από τους πολίτες και υποδεικνύει σε όλους να μην έχουν στοκ από αντιβιοτικά στο σπίτι, ούτε να καταναλώνουν χωρίς συνταγογράφηση γιατρού.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More