Home » Έρχεται Δημοτικό Μέλαθρο Ευγηρίας για χαμηλοσυνταξιούχους στη Λάρνακα με συμβολικά ή μηδενικά τροφεία (εικόνες)

Έρχεται Δημοτικό Μέλαθρο Ευγηρίας για χαμηλοσυνταξιούχους στη Λάρνακα με συμβολικά ή μηδενικά τροφεία (εικόνες)

0 comment

Έρχεται Δημοτικό Μέλαθρο Ευγηρίας για χαμηλοσυνταξιούχους στη Λάρνακα με συμβολικά ή μηδενικά τροφεία (εικόνες)

Ένα υπερσύγχρονο Μέλαθρο Ευγηρίας για χαμηλοσυνταξιούχους θ’ ανεγείρει ο Δήμος Λάρνακας, ο οποίος έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση και για τα λειτουργικά του έξοδα τα πρώτα χρόνια, με στόχο τα τροφεία να είναι συμβολικά ή ακόμη και μηδενικά.

Στο κτήριο θα τοποθετηθούν συστήματα προηγμένης τεχνολογίας για ενεργειακή εξοικονόμηση, ενώ περιλαμβάνει ακόμη και τη δημιουργία κομμωτηρίου και κουρείου για τη φροντίδα των χαμηλοσυνταξιούχων.

Η υπογραφή του Συμβόλαιού για την εκτέλεση του έργου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας. Η παρουσίαση του έργου έγινε από τον Ανδρέα Νικολάου, εκ μέρους του Αρχιτεκτονικού Γραφείου Andreas Nicolaou Architects + Designers LLC, το οποίο έχει εκπονήσει τη Μελέτη, ενώ τα Συμβόλαια για την κατασκευή του έργου υπογράφηκαν από τον Αθηνόδωρο Ιωσήφ, διευθυντή της αναδόχου εταιρείας A.K.I. Constructions Ltd και από τον δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα.

Σύμφωνα με τον Δήμο Λάρνακας«η ανέγερση του νέου Μελάθρου θα εξυπηρετήσει ιδιαίτερα χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι πρωτίστως έχουν ανάγκη από φροντίδα σ’ ένα κατάλληλο περιβάλλον. Το Δημοτικό Μέλαθρο δημιουργείται με στόχο τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής για τους συνταξιούχους, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτη ηλικία, που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής της και εντείνονται κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης».

Το έργο θα υλοποιηθεί μετά την κατεδάφιση του υφιστάμενου Μελάθρου. Στον χώρο θα ανεγερθεί ένα σύγχρονο κτήριο, με το οποίο θα ικανοποιηθούν όλες οι πρόνοιες της Νομοθεσίας, όπως αναφέρει ο Δήμος Λάρνακας. Το νέο κτήριο θα στεγάσει όλες τις απαραίτητες χρήσεις που απαιτούνται για να λειτουργήσει το Μέλαθρο Ευγηρίας και θα διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο αριθμός των ενοίκων ν’ αυξηθεί σε σχέση με σήμερα. «Στόχος είναι η υλοποίηση ενός νέου σύγχρονου περιβάλλοντος, το οποίο θα προσφέρει όλες τις ανέσεις που χρειάζονται τα άτομα μεγάλης ηλικίας ώστε να αισθάνονται οικία, άνετα και ευχάριστα».

Το νέο κτήριο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων,ισόγειο χώρο στον οποίο χωροθετούνται όλες οι κοινόχρηστες χρήσεις (χώρος υποδοχής, γραφείο, ιατρείο, χώρος υγιεινής προσωπικού, χώροι υγιεινής ανδρών και γυναικών, χώροι ατομικής φροντίδας, τραπεζαρία, χώρος ψυχαγωγίας, κουζίνα, χώρος προσωπικού, κατακόρυφη κυκλοφορία) κι ακολούθως 1ο και 2ο όροφο όπου θα δημιουργηθούν συνολικά 22 διπλά δωμάτια και 4 μονά τα οποία θα μπορούν να φιλοξενούν στο σύνολο 48 ένοικους. Στα σχέδια προβλέπεται και ηδημιουργία κομμωτηρίου/ κουρείου για τη φροντίδα ηλικιωμένων, καθώς και μεγάλου κήπου στον οποίο οι ίδιοι μπορούν να κάνουν εργασίες κηπουρικής. Επιπρόσθετα θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά και φωτιστικά προηγμένης τεχνολογίας, καθώς και έξυπνα συστήματα αντιμετώπισης των παρεμβολών στα ακουστικά ηλικιωμένων με προβλήματα βαρηκοΐας.

Ο χρόνος αποπεράτωσης του είναι 18 μήνες, δηλαδή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο μισό του 2025. Το κόστος υπολογίζεται να ανέλθει στις €3,480,889 + ΦΠΑ.

Το νέο Δημοτικό Μέλαθρο περιλαμβάνεται στα έργα προτεραιότητας της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΟΧΑ) Λάρνακας και δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021- 2027».

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise