Home » Έληξε η εκδήλωση διαμαρτυρίας των αγροτών Πάφου (εικόνες)

Έληξε η εκδήλωση διαμαρτυρίας των αγροτών Πάφου (εικόνες)

0 comment

Έληξε η εκδήλωση διαμαρτυρίας των αγροτών Πάφου (εικόνες)

Στον δρόμο με τα τρακτέρ τους κατήλθαν συμβολικά το πρωί σήμερα οι αγρότες της Πάφου για να συμπαρασταθούν στους ευρωπαίους συναδέλφους τους που κινητοποιούνται σε χώρες της ΕΕ αυτές τις μέρες και για να τονίσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και στην Κύπρο ο κλάδος.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο δρόμο Αμαργέτης-Γαλαταριάς- Στάτου Αγίου Φωτίου και οι γεωργοί παρέμειναν με τα γεωργικά μηχανήματα στη διασταύρωση που οδηγεί από την Γαλαταριά προς τον Στατό, χωρίς να παρεμποδίσουν την τροχαία κίνηση στην περιοχή, αλλά διαδηλώνοντας ειρηνικά.

Η κατάσταση με τα προβλήματα της γεωργίας, ανέφεραν, είναι πλέον πανευρωπαικό πρόβλημα, λόγω του μεγάλου κόστους παραγωγής, των μειωμένων τιμών που επιβάλλουν στους παραγωγούς οι έμποροι και των δυσκολιών που δημιουργούν οι εντεινόμενες περιφερειακές συρράξεις. Οι αγρότες της Πάφου, κατέληξαν εκπρόσωποι τους, καλούν με την κινητοποίηση τους την κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα και στην Κύπρο και οι εναπομείναντες αγρότες να μπορέσουν να συνεχίσουν στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Ο βουλευτής Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης που παρέστη στην εκδήλωση τόνισε ότι τα προβλήματα του γεωργικού κόσμου είναι πλέον τεράστια, με αποτέλεσμα το επάγγελμα του γεωργού να είναι μη βιώσιμο. Η νέα Υπουργός Γεωργίας έδωσε θετικά δείγματα γραφής, είπε, παρόλα αυτά όμως υπάρχουν ακόμη σοβαρά προβλήματα για έγκαιρη πληρωμή αποζημιώσεων, επιδοτήσεις και άλλα.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise